Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sienitäytteiset nokkosletut

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min

Gratinoidut, muhkeiksi täytetyt nokkosletut ovat alkukesän herkkuruoka.

19.5.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
10 dl
nokkosta
5 dl
kevytmaitoa
3 dl
spelttijauhoja (täysjyvä)
1 tl
suolaa
3 kpl
munaa
Sienitäyte
1 kpl
purjoa
200 g
herkkusieniä
1 rkl
voita
200 g
tuorejuustoa
150 g
saunapalvikinkkua
1 tl
basilikaa
1/2 tl
mustapippuria
Päälle
50 g
juustoa (raastettuna)

Keitä nokkosenlehtiä vedessä muutama minuutti. Valuta ne siivilässä ja silppua hienoksi.

Vatkaa maitoon spelttijauhot vähän kerrallaan. Anna turvota 15–20 minuuttia.

Lisää suola, munat ja silputtu nokkonen.

Paista taikinasta ohuita lettuja öljyssä tai voissa, pinnoitetulla pannulla. Pinoa valmiit letut lautaselle.

Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Paista herkkusienet kauniin värisiksi rasvassa. Lisää purjosuikaleet ja kuullota hetki, kunnes purjo pehmenee. Ota pannu pois levyltä.

Lisää tuorejuusto, suikaloitu kinkku ja mausteet.

Annostele jokaiselle letulle täytettä, kääri letut rullalle ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele sienitäytteisille nokkosletuille juustoraaste.

Gratinoi 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt