Maku

Sienitäytteiset nokkosletut

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Gratinoidut, muhkeiksi täytetyt nokkosletut ovat alkukesän herkkuruoka.
4
0
Julkaistu 19.5.2014


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 10 dlnokkosta
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 3 dlspelttijauhoja (täysjyvä)
  • 1 tlsuolaa
  • 3 kplmunaa

Sienitäyte

  • 1 kplpurjoa
  • 200 gherkkusieniä
  • 1 rklvoita
  • 200 gtuorejuustoa
  • 150 gsaunapalvikinkkua
  • 1 tlbasilikaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Päälle

  • 50 gjuustoa (raastettuna)
Tulosta

Keitä nokkosenlehtiä vedessä muutama minuutti. Valuta ne siivilässä ja silppua hienoksi.

Vatkaa maitoon spelttijauhot vähän kerrallaan. Anna turvota 15–20 minuuttia.

Lisää suola, munat ja silputtu nokkonen.

Paista taikinasta ohuita lettuja öljyssä tai voissa, pinnoitetulla pannulla. Pinoa valmiit letut lautaselle.

Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Paista herkkusienet kauniin värisiksi rasvassa. Lisää purjosuikaleet ja kuullota hetki, kunnes purjo pehmenee. Ota pannu pois levyltä.

Lisää tuorejuusto, suikaloitu kinkku ja mausteet.

Annostele jokaiselle letulle täytettä, kääri letut rullalle ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele sienitäytteisille nokkosletuille juustoraaste.

Gratinoi 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin.

Kommentoi »