Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nokkosmuffinit

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

Näihin nokkosmuffineihin uppoaa litran kannullinen tiiviiksi paineltuja pieniä nokkosen lehtiä. Babypinaatista tehty pesto maistuu hyvältä muffinien kanssa. 

12.5.2016
Reseptin ainekset
8 kpl
1 dl
nokkosta (ryöpättyä)
4 dl
hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
1 dl
kaurahiutaleita
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
1 dl
voita (sulaa)
100 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (2 dl raastetta)
2 kpl
munaa
2 tl
siirappia (vaaleaa, tai juoksevaa hunajaa)
1 dl
kevytmaitoa
Pinnalle
2 rkl
pinjansiemeniä

Valmista nokkosmuffinit näin:

Silppua ryöpätyt nokkoset.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää nokkoset, voisula, juustoraaste, munat ja siirappi. Kaada joukkoon maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.

Jaa taikina isoihin muffinivuokiin. Sipaise muffinien pinta maidolla ja ripottele päälle pinjansiemenet.

Paista nokkosmuffineja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

* Kuten suolaiset muffinit yleensäkin, nokkosmuffinit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt