Maku

Nokkosmuffinit

30 min
5
0

Näihin nokkosmuffineihin uppoaa litran kannullinen tiiviiksi paineltuja pieniä nokkosen lehtiä. Babypinaatista tehty pesto maistuu hyvältä muffinien kanssa. 
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (8 kpl)

  • 1 dlnokkosta (ryöpättyä)
  • 4 dlhiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlvoita (sulaa)
  • 100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (2 dl raastetta)
  • 2 kplmunaa
  • 2 tlsiirappia (vaaleaa, tai juoksevaa hunajaa)
  • 1 dlkevytmaitoa

Pinnalle

  • 2 rklpinjansiemeniä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista nokkosmuffinit näin:

Silppua ryöpätyt nokkoset.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää nokkoset, voisula, juustoraaste, munat ja siirappi. Kaada joukkoon maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.

Jaa taikina isoihin muffinivuokiin. Sipaise muffinien pinta maidolla ja ripottele päälle pinjansiemenet.

Paista nokkosmuffineja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

* Kuten suolaiset muffinit yleensäkin, nokkosmuffinit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina. 

MITÄ PIDIT?
5