Nokkosmuffinit

30 min
5
0

Nokkosmuffinit

Näihin nokkosmuffineihin uppoaa litran kannullinen tiiviiksi paineltuja pieniä nokkosen lehtiä. Babypinaatista tehty pesto maistuu hyvältä muffinien kanssa. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 1 dlnokkosta (ryöpättyä)
  • 4 dlhiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlvoita (sulaa)
  • 100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (2 dl raastetta)
  • 2 kplmunaa
  • 2 tlsiirappia (vaaleaa, tai juoksevaa hunajaa)
  • 1 dlkevytmaitoa

Pinnalle

  • 2 rklpinjansiemeniä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista nokkosmuffinit näin:

Silppua ryöpätyt nokkoset.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää nokkoset, voisula, juustoraaste, munat ja siirappi. Kaada joukkoon maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.

Jaa taikina isoihin muffinivuokiin. Sipaise muffinien pinta maidolla ja ripottele päälle pinjansiemenet.

Paista nokkosmuffineja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

* Kuten suolaiset muffinit yleensäkin, nokkosmuffinit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä