Nokkosmuffinit
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minNäihin nokkosmuffineihin uppoaa litran kannullinen tiiviiksi paineltuja pieniä nokkosen lehtiä. Babypinaatista tehty pesto maistuu hyvältä muffinien kanssa.
4.8
Kuvat
Julkaistu 12.5.2016

Nokkosmuffinit
Reseptin ainekset (8 kpl)
- 1 dlnokkosta (ryöpättyä)
- 4 dlhiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
- 1 dlkaurahiutaleita
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlsuolaa
- 1 dlvoita (sulaa)
- 100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (2 dl raastetta)
- 2 kplmunaa
- 2 tlsiirappia (vaaleaa, tai juoksevaa hunajaa)
- 1 dlkevytmaitoa
Pinnalle
- 2 rklpinjansiemeniä
Valmista nokkosmuffinit näin:
Silppua ryöpätyt nokkoset.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää nokkoset, voisula, juustoraaste, munat ja siirappi. Kaada joukkoon maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
Jaa taikina isoihin muffinivuokiin. Sipaise muffinien pinta maidolla ja ripottele päälle pinjansiemenet.
Paista nokkosmuffineja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
* Kuten suolaiset muffinit yleensäkin, nokkosmuffinit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.