Nokkospatonki
1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h 30 minNokkospatonki on mehukasta juuri sellaisenaan. Sen sisälle valmistetaan nokkospesto, mikä antaa leivälle upean maun.
4.7
Kuvat
Julkaistu 19.5.2016

Nokkospatonki
Reseptin ainekset (4 kpl)
- 4 dlvettä
- 11 gkuivahiivaa
- 1 tlsokeria
- 2 tlsuolaa
- 10 dlvehnäjauhoja
- 1 dlöljyä
Lisäksi
- nokkospestoa
Valmista nokkospesto http://www.maku.fi/reseptit/nokkospesto voit käyttää myös muita valmiita pestoja.
Valmista taikina lämmittämällä vesi 42 asteiseksi ja lisää siihen kuivahiiva, sokeri ja suola.
Lisää jauhoja vähän kerrallaan kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta
Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikina hyvin.
Peitä kulho kelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse jauhojen avulla soikeiksi levyiksi.
Levitä nokkospestoa 2 ruokalusikallista levyn päälle ja rullaa kuin kääretorttu.
Anna kohota 30-60 minuuttia ja leikkaa patonkeihin viillot ennen paistamista.
Paista patonkeja 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Voit käyttää patongin täytteeksi myös kaupoista löytyviä valmiita pestoja.