Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nokkospatonki

1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min

Nokkospatonki on mehukasta juuri sellaisenaan. Sen sisälle valmistetaan nokkospesto, mikä antaa leivälle upean maun.

19.5.2016
Reseptin ainekset
4 kpl
4 dl
vettä
11 g
kuivahiivaa
1 tl
sokeria
2 tl
suolaa
10 dl
vehnäjauhoja
1 dl
öljyä
Lisäksi
nokkospestoa

Valmista nokkospesto http://www.maku.fi/reseptit/nokkospesto voit käyttää myös muita valmiita pestoja.

Valmista taikina lämmittämällä vesi 42 asteiseksi ja lisää siihen kuivahiiva, sokeri ja suola.

Lisää jauhoja vähän kerrallaan kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta

Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikina hyvin.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse jauhojen avulla soikeiksi levyiksi.

Levitä nokkospestoa 2 ruokalusikallista levyn päälle ja rullaa kuin kääretorttu.

Anna kohota 30-60 minuuttia ja leikkaa patonkeihin viillot ennen paistamista.

Paista patonkeja 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Voit käyttää patongin täytteeksi myös kaupoista löytyviä valmiita pestoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt