Maku

Nokkospatonki

1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Nokkospatonki on mehukasta juuri sellaisenaan. Sen sisälle valmistetaan nokkospesto, mikä antaa leivälle upean maun.
4.7
0
Julkaistu 19.5.2016


Reseptin ainekset (4 kpl)

  • 4 dlvettä
  • 11 gkuivahiivaa
  • 1 tlsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 10 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlöljyä

Lisäksi

  • nokkospestoa
Tulosta

Valmista nokkospesto http://www.maku.fi/reseptit/nokkospesto voit käyttää myös muita valmiita pestoja.

Valmista taikina lämmittämällä vesi 42 asteiseksi ja lisää siihen kuivahiiva, sokeri ja suola.

Lisää jauhoja vähän kerrallaan kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta

Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikina hyvin.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse jauhojen avulla soikeiksi levyiksi.

Levitä nokkospestoa 2 ruokalusikallista levyn päälle ja rullaa kuin kääretorttu.

Anna kohota 30-60 minuuttia ja leikkaa patonkeihin viillot ennen paistamista.

Paista patonkeja 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Voit käyttää patongin täytteeksi myös kaupoista löytyviä valmiita pestoja.
Kommentoi »