Nokkospatonki

1 h 45 min
5
0

Nokkospatonki

Nokkospatonki on mehukasta juuri sellaisenaan. Sen sisälle valmistetaan nokkospesto, mikä antaa leivälle upean maun.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 4 dlvettä
  • 11 gkuivahiivaa
  • 1 tlsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 10 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlöljyä

Lisäksi

  • nokkospestoa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista nokkospesto http://www.maku.fi/reseptit/nokkospesto voit käyttää myös muita valmiita pestoja.

Valmista taikina lämmittämällä vesi 42 asteiseksi ja lisää siihen kuivahiiva, sokeri ja suola.

Lisää jauhoja vähän kerrallaan kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta

Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikina hyvin.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse jauhojen avulla soikeiksi levyiksi.

Levitä nokkospestoa 2 ruokalusikallista levyn päälle ja rullaa kuin kääretorttu.

Anna kohota 30-60 minuuttia ja leikkaa patonkeihin viillot ennen paistamista.

Paista patonkeja 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Vinkki!

Voit käyttää patongin täytteeksi myös kaupoista löytyviä valmiita pestoja.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä