Nokkospiirakka, jossa maistuu herkulliseksi paahtunut vuohenjuusto

Reseptin ainekset (noin 12 annosta)
Pohja
- 1 dlperunahiutaleita (esim. Mummon)
- 1 dlruisjauhoja
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
- 1 dlvettä
- 150 gvoita sulatettuna
Nokkospiirakan täyte
- ½–1sipuli
- 2 tlvoita tai öljyä
- 3 dlryöpättyä, hienonnettua nokkosta
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 2 dlkermaviiliä
- 1 dlmaitoa
- 2kananmunaa
- 1 dlparmesaaniraastetta
- 1–2tomaattia
- ⅓ pktvuohenjuustoa (à 200 g)
- 100 glohta
Lisäksi
- pinjansiemeniä
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja jäähtynyt voisula. Sekoita. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannulla, lisää sipuli ja kuullota sekoitellen. Yhdistä kulhossa nokkonen, sipuli, mausteet, kermaviili, maito, munat ja puolet juustoraasteesta. Sekoita.
3. Painele taikina halkaisijaltaan 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
4. Ota pohja uunista ja kumoa päälle nokkosseos. Viipaloi tomaatit ja vuohenjuusto. Levitä tomaattiviipaleita nokkosseoksen päälle ja laita vuohenjuustoviipaleet tomaattien päälle. Leikkaa kala paloiksi ja ripottele palat tomaattien väleihin. Ripottele päälle loppu juustoraaste.
5. Nosta nokkospiirakka uuniin vielä noin 40 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Viimeistele nokkospiirakka halutessasi pinjansiemenillä.