Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nokkos-lohipiirakka, jossa maistuu herkulliseksi paahtunut vuohenjuusto

2 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 20 min

Mehevä nokkos-lohipiirakka viimeistellään aromikkaalla vuohenjuustolla. Katso herkullinen resepti!

20.6.2017
Reseptin ainekset
noin 12 annosta
Pohja
1 dl
perunahiutaleita (esim. Mummon)
1 dl
ruisjauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1 dl
vettä
150 g
voita sulatettuna
Täyte
½–1
sipuli
2 tl
voita tai öljyä
3 dl
ryöpättyä, hienonnettua nokkosta
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 dl
kermaviiliä
1 dl
maitoa
2
kananmunaa
1 dl
parmesaaniraastetta
1–2
tomaattia
⅓ pkt
vuohenjuustoa (à 200 g)
100 g
lohta
Lisäksi
pinjansiemeniä

Nokkos-lohipiirakka – ohje:

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja jäähtynyt voisula. Sekoita. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannulla, lisää sipuli ja kuullota sekoitellen. Yhdistä kulhossa nokkonen, sipuli, mausteet, kermaviili, maito, munat ja puolet juustoraasteesta. Sekoita.
  3. Painele taikina halkaisijaltaan 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  4. Ota pohja uunista ja kumoa päälle nokkosseos. Viipaloi tomaatit ja vuohenjuusto. Levitä tomaattiviipaleita nokkosseoksen päälle ja laita vuohenjuustoviipaleet tomaattien päälle. Leikkaa kala paloiksi ja ripottele palat tomaattien väleihin. Ripottele päälle loppu juustoraaste.
  5. Nosta nokkos-lohipiirakka uuniin vielä noin 40 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Viimeistele halutessasi pinjansiemenillä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen feta-pinaattipiirakan tyyliin leivottu nokkospiirakka.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt