Nokkospiirakka – rakastetun feta-pinaattipiirakan villimpi versio!
kasvis
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Nokkospiirakka tehdään rakastetun feta-pinaattipiirakan tyyliin, mutta pinaatti korvataan nuorilla nokkosilla. Nokkosten kaverina maistuu suolainen juusto. Valmista piirakka ajoissa, sillä saat viipaloitua sen kauniisti jäähtyneenä.

Reseptin ainekset 35 palaa
3 ltuoreita nokkosenlehtiä (vajaa 3 dl ryöpättyä nokkossilppua)
Ruis-perunataikina
2 (225 g)perunaa
200 gvoita
3 dlvehnäjauhoja
2 dlruisjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
2 rklvettä
Täyte
400 gsalaattijuustoa (tai fetaa)
2isoa sipulia
3valkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
1 prk (200 g)kermaviiliä
1 prk (150 g)ranskankermaa
1 tlsuolaa
¼ tlvalkopippuria
¼ tlmuskottipähkinää
4munaa
Nokkospiirakka – ohje:
- Ryöppää ja valuta nokkoset. Katso ohje nokkosten ryöppäykseen täältä. Hienonna jäähtyneenä.
- Valmista pohja. Pese, kuori ja raasta perunat. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää perunaraaste ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina leivinpaperoidun uunipellin (30 cm x 40 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
- Murenna 150 g salaattijuustoa ja levitä muru pohjataikinalle.
- Silppua sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Sekoita joukkoon nokkoset ja siirrä pannu pois levyltä. Lisää sekaan kermaviili, ranskankerma ja mausteet. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita täytteeseen.
- Kaada nokkostäyte juuston päälle. Murenna päälle vielä 150 g salaattijuustoa.
- Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Säilytä jäähtynyt nokkospiirakka jääkaapissa. Leikkaa piiras paloiksi vasta jäähtyneenä, mielellään seuraavana päivänä. Murenna loppu salaattijuusto piiraan päälle koristeeksi juuri ennen tarjoilua.