0(0)
Nokkospiirakka – rakastetun feta-pinaattipiirakan villimpi versio!
kasvis
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Nokkospiirakka tehdään rakastetun feta-pinaattipiirakan tyyliin, mutta pinaatti korvataan nuorilla nokkosilla. Nokkosten kaverina maistuu suolainen juusto. Valmista piirakka ajoissa, sillä saat viipaloitua sen kauniisti jäähtyneenä.
Julkaistu 22.5.2023
Maku
Reseptin ainekset 35 palaa
3 ltuoreita nokkosenlehtiä (vajaa 3 dl ryöpättyä nokkossilppua)
Ruis-perunataikina
2 (225 g)perunaa
200 gvoita
3 dlvehnäjauhoja
2 dlruisjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
2 rklvettä
Täyte
400 gsalaattijuustoa (tai fetaa)
2isoa sipulia
3valkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
1 prk (200 g)kermaviiliä
1 prk (150 g)ranskankermaa
1 tlsuolaa
¼ tlvalkopippuria
¼ tlmuskottipähkinää
4munaa

Nokkospiirakka – ohje:

  1. Ryöppää ja valuta nokkoset. Katso ohje nokkosten ryöppäykseen täältä. Hienonna jäähtyneenä.
  2. Valmista pohja. Pese, kuori ja raasta perunat. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää perunaraaste ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Painele taikina leivinpaperoidun uunipellin (30 cm x 40 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
  4. Murenna 150 g salaattijuustoa ja levitä muru pohjataikinalle.
  5. Silppua sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Sekoita joukkoon nokkoset ja siirrä pannu pois levyltä. Lisää sekaan kermaviili, ranskankerma ja mausteet. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita täytteeseen.
  6. Kaada nokkostäyte juuston päälle. Murenna päälle vielä 150 g salaattijuustoa.
  7. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  8. Säilytä jäähtynyt nokkospiirakka jääkaapissa. Leikkaa piiras paloiksi vasta jäähtyneenä, mielellään seuraavana päivänä. Murenna loppu salaattijuusto piiraan päälle koristeeksi juuri ennen tarjoilua.
Kommentoi »