


Näyttävä kerrossalaatti
20 min
Mitä enemmän erimuotoisia ja -värisiä raaka-aineita ladot maljaan, sitä hauskemman syötävän taideteoksen saat aikaiseksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sydänsalaatti
n. 2 ½ dl
kivettömiä oliiveja (esim. Gaea)
2
avokadoa
1 rkl
sitruunamehua
1
kurkku
250 g
kirsikkatomaatteja
1
pieni pala hunajamelonia
n. 1 dl
basilikanlehtiä
200 g
fetaa
Kastike
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
4 rkl
oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
- Tee ensin kastike. Sekoita kaikki aineet keskenään ja pane hetkeksi sivuun.
- Huuhtaise salaatti ja revi se pieniksi paloiksi. Laita palat kulhoon. Nosta päälle valutetut oliivit.
- Kuori ja kuutioi avokadot. Pirskottele päälle sitruunamehua. Kuutioi kurkku ja puolita kirsikkatomaatit. Lado kaikki tarjoilukulhoon.
- Kuutioi meloni pieniksi kuorettomiksi paloiksi. Nosta kulhoon basilikanlehtien kanssa. Viimeistele kerrossalaatti murustellulla fetalla.
- Tarjoa salaatinkastike erillisestä kulhosta, niin jokainen voi itse kaataa salaattiin haluamansa määrän kastiketta. Kastikkeen tarjoaminen erikseen auttaa myös kerrossalaattia pysymään raikkaampana pidempään.
Vinkki!
Haluatko lisää ruokaisuutta salaattiin? Lisää alimmaiseksi keitettyä kvinoaa tai kuskusia.
Suosittelemme myös näitä
Kuulostaako pastasalaatti vanhanaikaiselta? Kokeile tätä keväistä versiota
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat