4,2(39)
Mustikkajuustokakku uunissa – mehevämpi kuin perinteinen piirakka!
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Tuorejuustotäyte saa hauskat täplät mustikkahillosta. Mustikkajuustokakku leivotaan levyksi ja paistetaan uunissa. Valmiista kakusta on helppo leikata sopivia palasia.
Julkaistu 1.9.2017
Kotivinkki
Reseptin ainekset
20 palaa
Mustikkahillo juustokakkuun
1 ½ dlmustikoita
1 rklvettä
¾ dlhillosokeria
Pohja
150 gvoita
½ dlsokeria
1muna
3 dlvehnäjauhoja
1–2 rklvettä
Mustikkajuustokakun täyte
400 gtuorejuustoa
200 granskankermaa
3munaa
1 ½ dlsokeria
1 rklvaniljasokeria
2 rklperunajauhoja
2 rklsitruunamehua

Mustikkajuustokakku uunissa – ohje:

1. Keitä mustikkahillo. Mittaa marjat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Anna hillon jäähtyä.

2. Valmista pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

3. Taputtele murotaikina leivinpaperilla vuoratun, suorakaiteen tai neliön muotoisen (20 x 30 cm) reunallisen vuoan pohjalle.

4. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes se saa vähän väriä.

5. Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, munat, sokerit, perunajauho ja sitruunamehu hyvin sekaisin. Kaada massa esipaistetun pohjan päälle.

6. Nostele täytteen päälle hillonokareita kahden lusikan avulla.

7. Paista mustikkajuustokakkua 150-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt reunoilta, mutta on silti keskeltä vielä vähän tytisevä.

8. Leikkaa mustikkajuustokakku neliöiksi vasta täysin jäähtyneenä. Parhaimmillaan rakenne on, jos annat kakun odottaa leikkaamista jääkaapissa seuraavaan päivään.

Katso myös nämä hurmaavat herkut

4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.