Kotivinkki

Mustikkajuustokakku uunissa – mehevämpi kuin perinteinen piirakka!

1 h 10 min
4
2

Mustikkajuustokakku uunissa – mehevämpi kuin perinteinen piirakka!

Tuorejuustotäyte saa hauskat täplät mustikkahillosta. Mustikkajuustokakku leivotaan levyksi ja paistetaan uunissa. Valmiista kakusta on helppo leikata sopivia palasia.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Mustikkahillo juustokakkuun

  • 1 ½ dlmustikoita
  • 1 rklvettä
  • ¾ dlhillosokeria

Pohja

  • 150 gvoita
  • ½ dlsokeria
  • 1muna
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1–2 rklvettä

Mustikkajuustokakun täyte

  • 400 gtuorejuustoa
  • 200 granskankermaa
  • 3munaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 rklperunajauhoja
  • 2 rklsitruunamehua

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

1. Keitä mustikkahillo. Mittaa marjat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Anna hillon jäähtyä.

2. Valmista pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

3. Taputtele murotaikina leivinpaperilla vuoratun, suorakaiteen tai neliön muotoisen (20 x 30 cm) reunallisen vuoan pohjalle.

4. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes se saa vähän väriä.

5. Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, munat, sokerit, perunajauho ja sitruunamehu hyvin sekaisin. Kaada massa esipaistetun pohjan päälle.

6. Nostele täytteen päälle hillonokareita kahden lusikan avulla.

7. Paista mustikkajuustokakkua 150-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt reunoilta, mutta on silti keskeltä vielä vähän tytisevä.

8. Leikkaa mustikkajuustokakku neliöiksi vasta täysin jäähtyneenä. Parhaimmillaan rakenne on, jos annat kakun odottaa leikkaamista jääkaapissa seuraavaan päivään.

Katso myös nämä hurmaavat herkut

Valkosuklaa-mustikkapiirakka – tässä on kesän paras makupari

Mustikkajuustokakku

Hurmaava, helppo valkosuklaajuustokakku ilman liivatetta

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä