Kotivinkki

Valkosuklaa-mustikkapiirakka – tässä on kesän paras makupari

12 h 40 min
3.58
6

Pyöräytä lasagnevuoallinen valkosuklaa-mustikkapiirakkaa. Rukiinen pohja tuo rapeutta, valkosuklaa jähmettää täytekerroksen ilman liivatetta ja raikkaasta koristelusta vastaa kotimainen mustikka.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Kreetta Järvenpää

Ainekset (10–12 annosta)

Valkosuklaa-mustikkapiirakan pohja

  • 100 gvoita
  • ½ dlsokeria
  • 2 ½ dlruis- tai täysjyvävehnäjauhoja

Valkosuklaa-mustikkapiirakan täyte

  • 200 gvalkosuklaata
  • 1(luomu)sitruunan kuori
  • 2 dlvispikermaa
  • 200 gtuorejuustoa
  • 1 prkmaitorahkaa (250 g)
  • ½ dlsokeria
  • 3 dlmustikoita

Tee näin

12 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN12 h

Valkosuklaa-mustikkapiirakka valmistuu näin:

  1. Valmista valkosuklaa-mustikkapiirakan pohja. Kuutioi voi. Nypi voi, sokeri ja jauhot tasaiseksi seokseksi sormin tai monitoimikoneen kulhossa leikkuuterällä. Koneella tehtäessä voi saa olla jääkaappikylmää, käsin nypittäessä huoneenlämpöistä. Seos jää ryynimäiseksi.
  2. Peitä lasagnevuoan (noin 16 x 26 cm) tai kakkuvuoan (halk. 23–24 cm) pohja leivinpaperilla. Kaada muruseos leivinpaperille ja taputtele tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
  3. Paista levyä 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes se on kypsä.
  4. Paloittele suklaa metallikulhoon tai pieneen kattilaan. Nosta astia hieman suuremman kattilan päälle, jossa on höyryävää vettä. Vesi ei saa kiehua. Anna valkosuklaan sulaa välillä sekoitellen. Voit sulattaa suklaan myös mikroaaltouunissa hyvin alhaisella teholla useaan kertaan sekoittaen.
  5. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen keltainen kuori.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  7. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka, sitruunankuoriraaste ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää sula valkosuklaa juustoseokseen koko ajan sekoittaen.
  8. Yhdistä lopuksi kermavaahto joukkoon varovasti nostellen.
  9. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle. Tasoita ja ripottele pinnalle tuoreet mustikat. Nosta valkosuklaa-mustikkapiirakka jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa sopiviksi paloiksi.
MITÄ PIDIT?
3.58