


Hurmaava, helppo valkosuklaajuustokakku ilman liivatetta
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Rapea pohja, aavistus limen makua ja tuoreita marjoja − aah! Helppo valkosuklaajuustokakku onnistuu ilman liivatetta ja sen voi pyöräyttää pari tuntia ennen vieraiden saapumista.
Reseptin ainekset
n. 8 annosta
Keksipohja
250 g
digestivekeksejä
100 g
huoneenlämpöistä voita
Valkosuklaatäyte
300 g
valkosuklaata
1 ½ dl
kuohukermaa
250 g
mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
1
lime
Valkosuklaajuustokakun koristeeksi
tuoreita mansikoita tai muita kauden marjoja
Helppo valkosuklaajuustokakku ilman liivatetta – ohje:
- Paloittele keksit monitoimikoneen kulhoon ja laita sekaan voi. Jauha tasaiseksi massaksi. Vuoraa noin 26-senttisen irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos pohjalle. Nosta viileään.
- Paloittele suklaa pienemmäksi. Kuumenna kerma kattilassa, nosta pois liedeltä ja sekoita suklaa joukkoon.
- Kumoa mascarpone kulhoon ja vatkaa sekaan suklaaseos, mieluiten sähkövatkaimella. Raasta hyvin pestyn limen kuori lautaselle. Sekoita osa siitä täytteeseen. Levitä seos keksipohjan päälle ja nosta valkosuklaajuustokakku viileään vähintään pariksi tunniksi.
- Koristele valkosuklaajuustokakku mansikoilla ja lopulla limekuoriraasteella juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat