Kotivinkki

Hurmaava, helppo valkosuklaajuustokakku ilman liivatetta

2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
Rapea pohja, aavistus limen makua ja tuoreita marjoja − aah! Helppo valkosuklaajuustokakku onnistuu ilman liivatetta ja sen voi pyöräyttää pari tuntia ennen vieraiden saapumista.
3.7
2
Julkaistu: 15.8.2017


Ainekset (n. 8 annosta)

Keksipohja

  • 250 gdigestivekeksejä
  • 100 ghuoneenlämpöistä voita

Valkosuklaatäyte

  • 300 gvalkosuklaata
  • 1 ½ dlkuohukermaa
  • 250 gmascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
  • 1lime

Valkosuklaajuustokakun koristeeksi

  • tuoreita mansikoita tai muita kauden marjoja
Tulosta

1. Paloittele keksit monitoimikoneen kulhoon ja laita sekaan voi. Jauha tasaiseksi massaksi. Vuoraa noin 26-senttisen irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos pohjalle. Nosta viileään.

2. Paloittele suklaa pienemmäksi. Kuumenna kerma kattilassa, nosta pois liedeltä ja sekoita suklaa joukkoon.

3. Kumoa mascarpone kulhoon ja vatkaa sekaan suklaaseos, mieluiten sähkövatkaimella. Raasta hyvin pestyn limen kuori lautaselle. Sekoita osa siitä täytteeseen. Levitä seos keksipohjan päälle ja nosta valkosuklaajuustokakku viileään vähintään pariksi tunniksi.

4. Koristele valkosuklaajuustokakku mansikoilla ja lopulla limekuoriraasteella juuri ennen tarjoilua.

Suosittelemme myös näitä kakkuja

2 kommenttia