


Modernin mamman marjapiirakka
Kun perinteinen marjapiiras on jo leivottu monta kertaa, kokeile modernin mamman marjapiirakkaa. Paista valurautapannussa brownie-kakku ja lastaa päälle mascarponea sekä aimo kasa marjoja. Ihanaa!
1. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinaan.
2. Vuoraa valurautapannu (halk. n. 23 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina pannuun.
3. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista. Pohja saa jäädä keskeltä tahmeaksi. Huomioi, että pohja kiinteytyy hieman jähmettyessään. Anna jäähtyä.
4. Vatkaa mascarpone tasaiseksi kerman kanssa. Mausta sitruunamehulla ja tomusokerilla. Maista seosta ja lisää tarvittaessa enemmän sokeria.
5. Lusikoi mascarpone brownien päälle. Viimeistele modernin mamman marjapiirakka marjoilla ja mintulla.