


Marjapiirakka – helppo luottoresepti takaa varmasti maistuvan piirakan
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Marjapiirakan herkullisuuden salaisuus on mehevä täyte ja sitä täydentävä rapsakka murupinta. Nappaa talteen helppo luotto-ohje, jolla marjapiirakka onnistuu kerta toisensa jälkeen!
Reseptin ainekset
8 annosta
Marjapiirakka
3
kananmunaa
3½ dl
sokeria
4½ dl
täysjyvävehnäjauhoja
2½ tl
leivinjauhetta
100 g
voita
1½ dl
maitoa
1 l
tuoreita mansikoita, mustikoita ja vadelmia
Muruseos
100
voita
3 dl
kaurahiutaleita
1¼ dl
sokeria
1 dl
mantelilastuja
½ tl
leivinjauhetta
Marjapiirakka leivotaan näin:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada joukkoon sulatettu rasva ja kädenlämpöinen maito. Sekoita tasaiseksi.
- Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 cm × 30 cm). Ripottele marjat pinnalle.
- Yhdistä muruseoksen ainekset nyppimällä ja ripottele seos marjojen päälle.
- Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa marjapiirakka kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Jos käytät pakastemarjoja , sekoita 2 rkl perunajauhoja niiden joukkoon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat