Marjapiirakka – helppo luottoresepti takaa varmasti maistuvan piirakan
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minMarjapiirakan herkullisuuden salaisuus on mehevä täyte ja sitä täydentävä rapsakka murupinta. Nappaa talteen helppo luotto-ohje, jolla marjapiirakka onnistuu kerta toisensa jälkeen!
5
Kuvat
Julkaistu 16.7.2015

Marjapiirakka – helppo luottoresepti takaa varmasti maistuvan piirakan
Reseptin ainekset (8 annosta)
Marjapiirakka
- 3kananmunaa
- 3½ dlsokeria
- 4½ dltäysjyvävehnäjauhoja
- 2½ tlleivinjauhetta
- 100 gvoita
- 1½ dlmaitoa
- 1 ltuoreita mansikoita, mustikoita ja vadelmia
Muruseos
- 100voita
- 3 dlkaurahiutaleita
- 1¼ dlsokeria
- 1 dlmantelilastuja
- ½ tlleivinjauhetta
Marjapiirakka leivotaan näin:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada joukkoon sulatettu rasva ja kädenlämpöinen maito. Sekoita tasaiseksi.
- Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 cm × 30 cm). Ripottele marjat pinnalle.
- Yhdistä muruseoksen ainekset nyppimällä ja ripottele seos marjojen päälle.
- Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa marjapiirakka kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Jos käytät pakastemarjoja , sekoita 2 rkl perunajauhoja niiden joukkoon.

Marjapiirakka grillissä – rakastettu kesäklassikko paistuu vaikka piknikillä
Maku

Mehevä marjapiirakka pakastemarjoista
Kotivinkki

Modernin mamman marjapiirakka
Kotivinkki

Mustikkapiirakka – suosikkiresepti murotaikinapohjalla
Maku

Köyhäritarikakku – kesän näyttävin kakku valmiista pullapitkosta, eikä edes tarvitse leipoa!
Maku

Valkosuklaa-mustikkapiirakka – tässä on kesän paras makupari
Kotivinkki

Mansikkagalette – tässä huolettomassa herkussa maistuu kesä!
Maku

Vau, mikä lakritsainen päärynä-vadelmapiirakka!
Kotivinkki