Kotivinkki

Marjapiirakka – helppo luottoresepti takaa varmasti maistuvan piirakan

45 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen30 min
Marjapiirakan herkullisuuden salaisuus on mehevä täyte ja sitä täydentävä rapsakka murupinta. Nappaa talteen helppo luotto-ohje, jolla marjapiirakka onnistuu kerta toisensa jälkeen!
0
2
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (8 annosta)

Marjapiirakka

  • 3kananmunaa
  • 3½ dlsokeria
  • 4½ dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 2½ tlleivinjauhetta
  • 100 gvoita
  • 1½ dlmaitoa
  • 1 ltuoreita mansikoita, mustikoita ja vadelmia

Muruseos

  • 100voita
  • 3 dlkaurahiutaleita
  • 1¼ dlsokeria
  • 1 dlmantelilastuja
  • ½ tlleivinjauhetta
Tulosta

Marjapiirakka leivotaan näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada joukkoon sulatettu rasva ja kädenlämpöinen maito. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 cm × 30 cm). Ripottele marjat pinnalle.
  3. Yhdistä muruseoksen ainekset nyppimällä ja ripottele seos marjojen päälle.
  4. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa marjapiirakka kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Jos käytät pakastemarjoja , sekoita 2 rkl perunajauhoja niiden joukkoon.

MITÄ PIDIT?
0