Kotivinkki

Chevron-piirakka

2 h 5 min
0
0

Chevron-piirakka

Tee ihanan kesäinen chevron-piirakka! Tarkasta järjestyksestä nauttivalle chevron-piirakan koristelu on kuin terapiaa. Huolettomampi leipoja ripottelee marjat sikin sokin.
Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Emma Iivanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlsokeria
  • 100 gvoita
  • 1kananmunan keltuainen
  • 1-2 rklvettä

Vaniljatäyte

  • 2kananmunaa
  • ½ dlsokeria
  • ½ dlmaissitärkkelystä
  • 4 dlmaitoa
  • 40 gvoita
  • 1vaniljatanko

Koristeluun

  • 4 dlvadelmia
  • 4 dlpensasmustikoita

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja sokeri. Kuutioi ja nypi sekaan voi, kunnes koostumus on murumainen. Lisää kananmunan keltuainen ja vettä. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista ja siitä saa muotoiltua pallon. Kelmuta ja pane pakastimeen 10 minuutiksi.

2. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä muutaman sentin 24 cm:n kokoista piirakkavuokaa suuremmaksi. Käytä jauhoja, jos taikina tuntuu tarttuvan liikaa leivinpaperiin. Nosta ylempi leivinpaperi pois. Kumoa taikina alla olevan paperin ja kaulimen avulla vuoan päälle. Irrota leivinpaperi varoen ja asettele taikina vuokaan. Kauli reunojen päältä, jolloin taikinan reuna katkeaa siististi.

3. Pistele piirakkapohja haarukalla ja siirrä vuoka pakastimeen vartiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

4. Sekoita kulhossa täytteen kananmunat, sokeri ja maissitärkkelys. Mittaa kattilaan maito ja voi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsen tylpällä puolella. Lisää siemenet ja halkaistu tanko kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Nosta vaniljatanko pois kattilasta. Lisää kananmunaseos koko ajan sekoittaen ja keitä pari minuuttia, kunnes täyte sakenee. Siirrä se kulhoon ja peitä kelmulla. Pane huoneenlämpöinen täyte jääkaappiin.

5. Rypistä piirakkavuokaa suurempi pala leivinpaperia ja aseta se piirakkapohjan päälle. Kaada leivinpaperin päälle esimerkiksi keittämätöntä riisiä painoksi. Paino estää piirakan reunoja valumasta ja pohjaa kohoamasta liikaa. (Keittiöliikkeistä tarkoitusta varten voi ostaa myös paistokuulia.) Paista piirakkapohjaa uunin alatasolla 20 minuuttia. Ota paino ja leivinpaperi pois ja paista vielä 5−10 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea.

6. Levitä vaniljatäyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja vedä cocktailtikulla malliksi yksi siksakraita chevron-kuviota täytteen keskelle. Asettele marjoja ensin viivojen mukaisesti ja etene raita kerrallaan kohti reunoja. Nauti chevron-piirakka jäähtyneenä.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä