Kotivinkki

Pienet mustikkapiirakat

50 min
4
4

Pienet mustikkapiirakat

Jokaiselle oma! Pienet mustikkapiirakat syntyvät superhelposti. Tarvitset raaka-aineiden lisäksi vain kulhon ja kätesi.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8–10 kpl)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 150 gvoita
  • 1 prkkermaviiliä

Lisäksi

  • 5 dlmustikoita
  • 1 rklsokeria
  • 2 tlperunajauhoja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää huoneenlämpöinen voi. Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili. Älä vaivaa taikinaa turhaa.
2. Jaa taikina 8–10 palaan. Taputtele palat jauhotetulla pöydällä ohuiksi pyörylöiksi.
3. Mittaa mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Pyöräytä sekaisin. Jaa mustikat jokaisen taikinapyörylän keskelle. Jos kulhoon jää sokeri-perunajauhoseosta, lusikoi se lopuksi mustikoiden päälle. Nostele taikinoiden reunat mustikoiden päälle ja nipistele kiinni.
4. Paista piirakoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Koristele halutessasi jäähtyneet mustikkapiirakat tomusokerilla.

Vinkki!

Pienten piiraiden sijaan voit taputella taikinasta pari isoa mustikkapiirakkaa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä