Kotivinkki

Mantelinen mannapuuro ja karamelliomenat

40 min
0
0

Mantelinen mannapuuro ja karamelliomenat

Päivitä mannapuuro ja keitä se vaihteeksi mantelimaitoon. Tarjoa mantelinen mannapuuro ja karamelliomenat paahdettujen mantelilastujen kanssa.
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Ulrika Ekblom
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 dlmannasuurimoita (täysjyvä)
  • 6 dlmakeuttamatonta mantelijuomaa
  • ripaus suolaa

Karamelliomenat

  • 1-2omenaa
  • 2 rklvoita
  • 2 tlhunajaa
  • 1 tljauhettua kanelia

Tarjoiluun

  • paahdettuja mantelilastuja
  • makeuttamatonta mantelijuomaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Tee ensin omenat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja poista halutessasi siemenkodat.

2. Laita omenaviipaleet pannulle ja paista niitä voissa varovasti miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Valuta päälle hunaja ja ripottele pinnalle kanelia. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.

3. Tee sitten mannapuuro: Kuumenna mantelijuoma kiehuvaksi. Ripottele sekaan mannasuurimot sähkövatkaimella vatkaten. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä pohjaa myöten sekoittaen. Mausta suolalla.

4. Tarjoa mantelinen mannapuuro ja karamelliomenat paahdettujen mantelilastujen, sekä mantelimaidon kera.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä