Kvinoapuuro tuo potkua päivään – vieläpä herkullisella tavalla!
Gluteeniton
Munaton
25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen
Kvinoapuuro on luontaisesti gluteeniton, proteiinipitoinen ja ravitseva aamu- tai välipala. Makeuta kvinoapuuro taateleilla ja vaahterasiirapilla tai vain toisella niistä. Jos haluat hiukan paremmin puuroutuvan koostumuksen, korvaa puoli desilitraa kvinoaa kaurahiutaleilla.

Reseptin ainekset 4 annosta
Kvinoapuuro
2½ dlkvinoaa
5 dlmaitoa
1 tlkanelia
⅕ tljauhettua mausteneilikkaa
⅕ tljauhettua muskottia
ripaus suolaa
Tarjoiluun
vaahterasiirappia
tuoreita suikaloituja taateleita
maitoa
Kvinoapuuro valmistuu näin:
- Mittaa kvinoa siivilään ja huuhtele sitä ensin kuumalla, sitten kylmällä vedellä.
- Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita joukkoon huuhdeltu kvinoa. Mausta ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kvinoa on kypsää. Tarjoa kvinoapuuro vaahterasiirapin, taateleiden ja maidon kera.