0(0)
Kvinoapuuro tuo potkua päivään – vieläpä herkullisella tavalla!
Gluteeniton
Munaton
25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen
Kvinoapuuro on luontaisesti gluteeniton, proteiinipitoinen ja ravitseva aamu- tai välipala. Makeuta kvinoapuuro taateleilla ja vaahterasiirapilla tai vain toisella niistä. Jos haluat hiukan paremmin puuroutuvan koostumuksen, korvaa puoli desilitraa kvinoaa kaurahiutaleilla.
Julkaistu 12.7.2016
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
Kvinoapuuro
2½ dlkvinoaa
5 dlmaitoa
1 tlkanelia
⅕ tljauhettua mausteneilikkaa
⅕ tljauhettua muskottia
ripaus suolaa
Tarjoiluun
vaahterasiirappia
tuoreita suikaloituja taateleita
maitoa

Kvinoapuuro valmistuu näin:

  1. Mittaa kvinoa siivilään ja huuhtele sitä ensin kuumalla, sitten kylmällä vedellä.
  2. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita joukkoon huuhdeltu kvinoa. Mausta ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kvinoa on kypsää. Tarjoa kvinoapuuro vaahterasiirapin, taateleiden ja maidon kera.
Kommentoi »