Kotivinkki

Kvinoapuuro tuo potkua päivään – vieläpä herkullisella tavalla!

25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen
Kvinoapuuro on luontaisesti gluteeniton, proteiinipitoinen ja ravitseva aamu- tai välipala. Makeuta kvinoapuuro taateleilla ja vaahterasiirapilla tai vain toisella niistä. Jos haluat hiukan paremmin puuroutuvan koostumuksen, korvaa puoli desilitraa kvinoaa kaurahiutaleilla.
GL
MU
0
0
Kuvat Ulrika Ekblom


Ainekset (4 annosta)

Kvinoapuuro

  • 2½ dlkvinoaa
  • 5 dlmaitoa
  • 1 tlkanelia
  • ⅕ tljauhettua mausteneilikkaa
  • ⅕ tljauhettua muskottia
  • ripaus suolaa

Tarjoiluun

  • vaahterasiirappia
  • tuoreita suikaloituja taateleita
  • maitoa
Tulosta

Kvinoapuuro valmistuu näin:

  1. Mittaa kvinoa siivilään ja huuhtele sitä ensin kuumalla, sitten kylmällä vedellä.
  2. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita joukkoon huuhdeltu kvinoa. Mausta ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kvinoa on kypsää. Tarjoa kvinoapuuro vaahterasiirapin, taateleiden ja maidon kera.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »