Kotivinkki

Kvinoapuuro tuo potkua päivään – vieläpä herkullisella tavalla!

25 min
GL
MU
0
0

Kvinoapuuro on luontaisesti gluteeniton, proteiinipitoinen ja ravitseva aamu- tai välipala. Makeuta kvinoapuuro taateleilla ja vaahterasiirapilla tai vain toisella niistä. Jos haluat hiukan paremmin puuroutuvan koostumuksen, korvaa puoli desilitraa kvinoaa kaurahiutaleilla.
Tulosta
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Ulrika Ekblom

Ainekset (4 annosta)

Kvinoapuuro

  • 2½ dlkvinoaa
  • 5 dlmaitoa
  • 1 tlkanelia
  • ⅕ tljauhettua mausteneilikkaa
  • ⅕ tljauhettua muskottia
  • ripaus suolaa

Tarjoiluun

  • vaahterasiirappia
  • tuoreita suikaloituja taateleita
  • maitoa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kvinoapuuro valmistuu näin:

  1. Mittaa kvinoa siivilään ja huuhtele sitä ensin kuumalla, sitten kylmällä vedellä.
  2. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita joukkoon huuhdeltu kvinoa. Mausta ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kvinoa on kypsää. Tarjoa kvinoapuuro vaahterasiirapin, taateleiden ja maidon kera.
MITÄ PIDIT?
0