Kvinoapuuro tuo potkua päivään – vieläpä herkullisella tavalla!
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Kvinoapuuro on luontaisesti gluteeniton, proteiinipitoinen ja ravitseva aamu- tai välipala. Makeuta kvinoapuuro taateleilla ja vaahterasiirapilla tai vain toisella niistä. Jos haluat hiukan paremmin puuroutuvan koostumuksen, korvaa puoli desilitraa kvinoaa kaurahiutaleilla.
GL
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.7.2016

Kvinoapuuro tuo potkua päivään – vieläpä herkullisella tavalla!
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kvinoapuuro
- 2½ dlkvinoaa
- 5 dlmaitoa
- 1 tlkanelia
- ⅕ tljauhettua mausteneilikkaa
- ⅕ tljauhettua muskottia
- ripaus suolaa
Tarjoiluun
- vaahterasiirappia
- tuoreita suikaloituja taateleita
- maitoa
Kvinoapuuro valmistuu näin:
- Mittaa kvinoa siivilään ja huuhtele sitä ensin kuumalla, sitten kylmällä vedellä.
- Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita joukkoon huuhdeltu kvinoa. Mausta ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kvinoa on kypsää. Tarjoa kvinoapuuro vaahterasiirapin, taateleiden ja maidon kera.

Tuorepuuro pelastaa aamu-unisen
Maku

Suolainen lounaspuuro – pekonilla ja kasviksilla terästetyn annoksen voimalla jaksat koko päivän
Kotivinkki
Kesäkurpitsapuuro – suolaiseen kaurapuuroon uppoaa kokonainen kesäkurpitsa
Maku

Spelttimannapuuro ja karamellisoidut päärynät
Kotivinkki

Mustikka-tattaripuuro – voiko aamu ihanammin alkaa!
Kotivinkki

Ohrapuuro ja karpalokeitto
Kotivinkki

Puolukkapuuro
Kotivinkki

Mansikkainen vispipuuro
Maku