


Levykakkupohja – monikäyttöinen uunipellin kokoinen kakkupohja valmistuu helposti
20 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 10 min
Levykakkupohja on helppo pohja, josta syntyy helposti kakku isommallekin juhlaväelle. Voit maustaa taikinaa esimerkiksi vaniljasokerilla tai sitruunankuorella. Kakkupohja on gluteeniton, ja tummassa levykakkupohjassa osa perunajauhoista korvataan kaakaojauheella. Koska kakkupohja on ohut, se myös kypsyy nopeasti.
Reseptin ainekset
4
kananmunaa
1½ dl
sokeria
1½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Levykakkupohja – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seos vaahtoon.
- Sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- Ripottele sokeria toisen leivinpaperin päälle ja kumoa kakkupohja leivinpaperille. Irrota päällimmäinen leivinpaperi ja anna jäähtyä.
Vinkit!
- Tummassa kaakaolevykakkupohjassa perunajauhojen tilalla käytetään ¾ dl perunajauhoa ja ¾ dl tummaa kaakaojauhetta.
- Voit maustaa taikinan esimerkiksi 1 rkl sitruunankuoriraastetta tai 1 tl vaniljasokeria.
- Etsitkö perinteistä reseptiä, johon tulee yhtä paljon munia, sokeria ja jauhoja? Kurkkaa tämä kakkupohja, jolla valmistat ihanan pehmeän kakun!
Mihin levykakkupohjaa voi käyttää?
Kokeile levykakkupohjaa esimerkiksi raparperihillokkeella ja turkinpippurirouheella täytetyssä salmiakki-raparperilevykakussa tai suloisessa kukkivassa levykakussa. Levykakkupohjasta on myös helppoa valmistaa esimerkiksi perinteinen kääretorttu omien mieltymysten mukaisilla täytteillä.


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat