Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Salmiakki-raparperikakku – kääretorttupohjasta valmistuu täytekakkupohja isollekin joukolle!

2 h 55 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 10 min

Raikas raparperi ja suolainen salmiakki lyövät hynttyyt yhteen levykakussa. Kääretorttulevystä valmistuu helposti täytekakkupohja isollekin joukolle. Koristele kakkupalat kauniilla pursotuksilla, marjoilla ja strösseleillä.

15.5.2024
Reseptin ainekset
noin 20 palaa
4
munaa
1½ dl
sokeria
1½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
6
liivatelehteä
2 prk (à 2 dl)
vispikermaa
2 prk (à 200 g)
sitruuna- tai vaniljarahkaa
½ dl
tomusokeria
2 rkl
sitruunanmehua
1 dl
turkinpippureita rouhittuna
Lisäksi
2 dl
raparperihilloa
Kuorrutukset
2 prk (à 2 dl)
vispikermaa
3 rkl
lakritsikastiketta (gluteenitonta)
3 rkl
pakastekuivattuja mansikoita tai vadelmarouhetta
1 tl
vaniljasokeria
Koristelu
valkoisia mansikoita
vadelmia
tuoreita ja kuivattuja syötäviä kukkia
strösseleitä
pakastekuivattua vadelmarouhetta
marenkia murennettuna

Salmiakki-raparperilevykakku – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seos vaahtoon. Sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  2. Ripottele sokeria valmiin pohjan päälle ja kumoa se toiselle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi. Leikkaa pohja kahtia.
  3. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kermat. Lisää rahkat ja sokeri. Kuumenna sitruunanmehu, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne mehuun. Lisää seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Jaa seos kahtia ja sekoita toiseen osaan turkinpippurirouhe.
  4. Laita puolikas torttupohja vadille, levitä päälle raparperihillo ja turkinpippurilla maustettu täyte. Paina päälle toinen torttupohja ja levitä päälle toinen täyte. Anna tekeytyä ja jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
  5. Vaahdota kerma. Jaa vaahto kolmeen osaan. Jauha kuivatut marjat hienoksi morttelissa. Mausta yksi osa vaahtoa marjajauheella, toinen lakritsikastikkeella ja kolmas vaniljasokerilla.
  6. Leikkaa kakku vinottain salmiakin muotoisiksi paloiksi. Pursota palojen päälle maustettuja kermavaahtoja, käytä pursottamiseen erilaisia tylloja.
  7. Viimeistele kakkupalat valitsemillasi koristeilla.
Salmiakki-raparperilevykakku

Vinkki!

Voit leikata kakkupalat myös neliöksi tai suorakulmioiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt