Kuin kukkaniitty! Kukkiva levykakku on juhlapöydän ihastuttava keskipiste
2 h 15 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
1 h 30 minTämä kakku tuo mieleen kesän, kukkaniityt, perhoset ja linnunlaulun. Kukkivan levykakun salaisuus ovat erikoistyllat eli pursotinterät, joilla pursotat helposti yksityiskohtaiset kukkakoristeet.
GL
0
Teksti
Julkaistu: 6.5.2020

Kuin kukkaniitty! Kukkiva levykakku on juhlapöydän ihastuttava keskipiste
Reseptin ainekset (8–10 annosta)
- 1gluteeniton vaalea kakkupohja
Kostutus
- 1½ dlsokeroitua ja laimennettua sitruunamehua
Vadelmarahkatäyte
- 3liivatelehteä
- 2 dlvispikermaa
- 250 gmaitorahkaa
- 3 rkltomusokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 2 dl vadelmia
Kuorrutus
- 8 dlvispikermaa
- 1 rklvaniljasokeria
- keltaista, turkoosia, pinkkiä, violettia ja turkoosia tai vihreää geeliväriä (Dr. Oetker)
Lisäksi
- pakastekuivattua vadelmaa (Dr. Oatker)
- yrttejä, esim. timjaminlehtiä
Kukkiva levykakku valmistetaan näin:
- Valmista gluteeniton vaalea kakkupohja erillisen ohjeen mukaan suorakaiteen muotoisessa kakkuvuoassa tai kakkurenkaassa (22 x 25 cm). Paistoaika on noin 30 minuuttia. Gluteenittoman kakkupohjan ohjeen löydät täältä.
- Valmista rahkatäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja mausteet. Sekoita lopuksi joukkoon vadelmat. Liuota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä. Lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen.
- Leikkaa kakkupohja sahalaitaisella veitsellä kahteen osaan. Laita toinen kakkupohja tarjoiluvadille, kostuta ja levitä päälle vadelmamousse. Laita päälle toinen kakkulevy ja kostuta. Anna tekeytyä jääkaapissa.
- Vaahdota kerma kuorrutusta varten ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Jaa loppu kermavaahto viiteen osaan ja värjää jokainen vaahto erikseen valitsemallasi geelivärillä. Pursota värilliset kermavaahdot pursotinpussin ja kukkatyllien avulla kakun päälle. Ideoita kakun koristeluun kukkatyllien avulla löydät täältä.
- Koristele lopuksi kuivatuilla vadelmilla ja yrtin lehdillä.
Vinkki!
Jos leivot gluteenittoman kakkupohjan edellisenä päivänä, suojaa se kuivumiselta käärimällä se huolellisesti kelmuun. Kakun voi halutessaan tehdä hyvin myös tavallisesta vaaleasta sokerikakkupohjasta.

Gluteeniton kakkupohja
Maku

Gluteeniton poke-kakku – ihastu mustikan ja vaniljan klassiseen yhdistelmään
Kotivinkki

Kahden raaka-aineen suklaakakku
Maku

Gluteeniton raparperijuustokakku on kesän raikkain herkku!
Kotivinkki

Mansikkavuokakakku – tässä on kesän nopein mansikkakakku!
Maku

Jauhoton suklaakakku – mehevä herkku, joka sopii viljattomaan ruokavalioon
Kotivinkki

Taateli-suklaakakku – unelmaherkku, joka lumoaa vastustamattomalla makumaailmallaan
Maku

Gluteeniton suklaakakku
Maku