Maku

Kuin kukkaniitty! Kukkiva levykakku on juhlapöydän ihastuttava keskipiste

2 h 15 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 30 min
Tämä kakku tuo mieleen kesän, kukkaniityt, perhoset ja linnunlaulun. Kukkivan levykakun salaisuus ovat erikoistyllat eli pursotinterät, joilla pursotat helposti yksityiskohtaiset kukkakoristeet.
GL
0
0
Julkaistu: 6.5.2020


Ainekset (8–10 annosta)

  • 1gluteeniton vaalea kakkupohja

Kostutus

  • 1½ dlsokeroitua ja laimennettua sitruunamehua

Vadelmarahkatäyte

  • 3liivatelehteä
  • 2 dlvispikermaa
  • 250 gmaitorahkaa
  • 3 rkltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dl vadelmia

Kuorrutus

  • 8 dlvispikermaa
  • 1 rklvaniljasokeria
  • keltaista, turkoosia, pinkkiä, violettia ja turkoosia tai vihreää geeliväriä (Dr. Oetker)

Lisäksi

  • pakastekuivattua vadelmaa (Dr. Oatker)
  • yrttejä, esim. timjaminlehtiä
Tulosta

Kukkiva levykakku valmistetaan näin:

  1. Valmista gluteeniton vaalea kakkupohja erillisen ohjeen mukaan suorakaiteen muotoisessa kakkuvuoassa tai kakkurenkaassa (22 x 25 cm). Paistoaika on noin 30 minuuttia. Gluteenittoman kakkupohjan ohjeen löydät täältä.
  2. Valmista rahkatäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja mausteet. Sekoita lopuksi joukkoon vadelmat. Liuota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä. Lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen.
  3. Leikkaa kakkupohja sahalaitaisella veitsellä kahteen osaan. Laita toinen kakkupohja tarjoiluvadille, kostuta ja levitä päälle vadelmamousse. Laita päälle toinen kakkulevy ja kostuta. Anna tekeytyä jääkaapissa.
  4. Vaahdota kerma kuorrutusta varten ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Jaa loppu kermavaahto viiteen osaan ja värjää jokainen vaahto erikseen valitsemallasi geelivärillä. Pursota värilliset kermavaahdot pursotinpussin ja kukkatyllien avulla kakun päälle. Ideoita kakun koristeluun kukkatyllien avulla löydät täältä.
  5. Koristele lopuksi kuivatuilla vadelmilla ja yrtin lehdillä.

Vinkki!

Jos leivot gluteenittoman kakkupohjan edellisenä päivänä, suojaa se kuivumiselta käärimällä se huolellisesti kelmuun. Kakun voi halutessaan tehdä hyvin myös tavallisesta vaaleasta sokerikakkupohjasta.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »