
37 × kakun koristelu – ideoillamme viimeistelet juhlapöydän keskipisteen marjoilla, suklaalla, kukilla ja kuorrutuksilla
Kakun koristelu viimeistelee makunautinnon ja tekee herkusta ainutlaatuisen. Kokosimme ideat eri tavoin koristeltuihin kakkuihin, joista jokainen tarjoaa silmäkarkkia juhlavieraille! Kakun kuvaa klikkaamalla pääset suoraan reseptiin.


Kukkia koristeeksi
Kakun koristeeksi sopivat kaupasta tai tukkuliikkeistä hankittavat syötävät kukat, myrkyttömät pihakukat ja myrkyttömät ja torjunta-aineettomat kukkakaupan leikkokukat. Pihakukista sopivia ovat esimerkiksi kehäkukat, krassit, krysanteemit, laventelit, orvokit, pelargonit, päivänkakkarat, ruiskaunokit, ruusut ja syreenit.
Voit tarkistaa kukkien myrkyttömyyden Hus:n Myrkytystietokeskuksen hakemistosta osoitteesta: hus.fi/haku/myrkytystietokeskus.
Suojaa kookkaiden kukkien varret kieputtamalla niiden ympärille leivin- tai voipaperia, kelmua tai foliota ennen kakkuun painamista. Keittiötarvikekaupoista ja leivontatarvikkeiden erikoisliikkeistä on saatavilla elintarvikemuovista valmistettuja kukkapiikkejä, joiden avulla kukat saa painettua kakkuun helposti. Kukkavarsi painetaan sisältä onttoon piikkiin, ja piikki työnnetään kakkuun. Piikin voi täyttää vedellä tai kukan varteen voi kieputtaa kostean liinan ennen piikkiin laittamista, jolloin kukka pysyy virkeänä pidempään.



