


Kuningatarclafoutis
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Clafoutis on ranskalainen pumpulinpehmeä pannukakku. Tämä kuningatarversio jälkiruokaklassikosta on superhelppo ja upean värinen kesäherkku! Vähäsokerinen kuningatarclafoutis sopii vähemmän makeista herkuista tykkäävälle.
Reseptin ainekset
6 annosta
3 kpl
munaa
2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
kevytmaitoa
1 tl
sitruunankuoriraastetta
1/4 tl
suolaa
1 1/2 dl
vadelmia (tuoreita)
1 1/2 dl
mustikoita (tuoreita)
Lisäksi
Voiteluun voita ja koristeluun tomusokeria
Kuningatarclafoutis – ohje:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele piirasvuoka (Ø 26 cm).
- Sekoita keskenään kaikki ainekset paitsi marjat.
- Ripottele marjat vuoan pohjalle ja kaada varovasti taikina päälle.
- Paista pannukakkua 40–45 minuuttia.
- Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Kokeile myös!
Maailman paras pannukakku on nimensä arvoinen kermainen herkku: pinnalta rapea ja maultaan lähes nekkumainen. Katso myös suosittu perinteisen pannukakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat