Maku

Kuningatar-clafoutis

1 h
4
2

Kuningatar-clafoutis

Teksti Eeva Kolu
Kuvat Heidi Strengell
Tulosta
Mainos
Clafoutis on ranskalainen pumpulinpehmeä pannukakku. Tämä kuningatarversio jälkiruokaklassikosta on superhelppo ja upean värinen kesäherkku! Vähäsokerinen kuningatarclafoutis sopii vähemmän makeista herkuista tykkäävälle.

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlvadelmia (tuoreita)
  • 1 1/2 dlmustikoita (tuoreita)

Lisäksi

  • Voiteluun voita ja koristeluun tomusokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele piirasvuoka (Ø 26 cm).

Sekoita keskenään kaikki ainekset paitsi marjat.

Ripottele marjat vuoan pohjalle ja kaada varovasti taikina päälle.

Paista pannukakkua 40–45 minuuttia.

Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4