


Kreikkalaiset lammaspullat ja minttu-tomaattikastike
1 h 0 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 35 min
Kokki Henri Alén pyöräytti pääsiäiseksi lammaspullat ja herkullisen tomaattikastikkeen.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kreikkalaiset lammaspullat
400 g
lampaanjauhelihaa
1 dl
fetajuustokuutioita
viipale vaaleaa leipää
1 prk
ranskankermaa
1 tl
kuivattua basilikaa
maun mukaan suolaa ja mustapippuria myllystä
Minttu-tomaattikastike lammaspullille
2 rkl
hienonnettua tuoretta minttua
1 prk
säilyketomaatteja tai tomaattimurskaa
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
2 tl
oreganoa
1–2 dl
vettä
mustapippuria
Lammaspullat
1. Leikkaa leivästä kantit ja kuutioi se. Sekoita leipä ranskankerman joukkoon kostumaan.
2. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi, lisää viimeisenä fetakuutiot. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
3. Paista koepulla ja tarkista maku. Pyöritä taikinasta pieniä pullia pellille. Paista niitä 185-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Minttu-tomaattikastike
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä. Lisää tomaatit, oregano ja vesi.
2. Hauduta kastiketta noin 20 minuuttia. Mausta se mintulla ja mustapippurilla. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Tarjoile lammaspullat kastikkeen kera.
Suosittelemme myös näitä
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat