Kotivinkki

Kreikkalaiset lammaspullat ja minttu-tomaattikastike

1 h
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
35 min
Kokki Henri Alén pyöräytti pääsiäiseksi lammaspullat ja herkullisen tomaattikastikkeen.
4.3
0
Julkaistu: 27.1.2013


Ainekset (4 annosta)

Kreikkalaiset lammaspullat

  • 400 glampaanjauhelihaa
  • 1 dlfetajuustokuutioita
  • viipale vaaleaa leipää
  • 1 prkranskankermaa
  • 1 tlkuivattua basilikaa
  • maun mukaan suolaa ja mustapippuria myllystä

Minttu-tomaattikastike lammaspullille

  • 2 rklhienonnettua tuoretta minttua
  • 1 prksäilyketomaatteja tai tomaattimurskaa
  • 1pieni sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • tilkka öljyä
  • 2 tloreganoa
  • 1–2 dlvettä
  • mustapippuria
Tulosta

Lammaspullat

1. Leikkaa leivästä kantit ja kuutioi se. Sekoita leipä ranskankerman joukkoon kostumaan.

2. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi, lisää viimeisenä fetakuutiot. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

3. Paista koepulla ja tarkista maku. Pyöritä taikinasta pieniä pullia pellille. Paista niitä 185-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Minttu-tomaattikastike

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä. Lisää tomaatit, oregano ja vesi.

2. Hauduta kastiketta noin 20 minuuttia. Mausta se mintulla ja mustapippurilla. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Tarjoile lammaspullat kastikkeen kera.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
4.25
Kommentoi »