Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Murea jääpaisti

Kinkku korvataan tänä jouluna superhelpolla lampaanpaistilla, joka on jouluaattona viipalointia vaille valmis. Tarjoile jääpaisti karpalohillokkeen kera.

30.9.2015
Reseptin ainekset
8-10 annosta
2 kg
luuton lampaanpaisti pakaste
Marinadi
2 1/2 l
vettä
1 l
vahvaa kahvia
1 dl
suolaa
3 rkl
etikkaa
2 rkl
sokeria
2 tl
sinapinsiemeniä
10
valkosipulinkynttä
10
valkopippuria
10
mustapippuria
5
tähtianista
2
kanelitankoa
3
rosmariininoksaa
Karpalohilloke
200 g
karpaloita (pakaste)
1 1/4 dl
hillosokeria
1/2 dl
vettä
2
tähtianista

1. Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen.

2. Poista paistista mahdollinen muovipakkaus. Nosta jäinen paisti uunipellillä uuniin ja kypsennä noin 5–6 tuntia. Työnnä sisälämpömittari paistiin heti, kun se on sulanut riittävästi.

3. Maustelientä varten kiehauta vesi, kahvi ja mausteet isossa kattilassa. Kun lihan sisälämpömittari näyttää 57 astetta, nosta paisti suoraan uunista kuumaan liemeen. Peitä kattila kannella. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta kattila sen jälkeen jääkaappiin. Anna jääpaistin maustua liemessä 1–2 vuorokautta.

4. Valuta, kuivaa ja viipaloi jääpaisti ennen tarjoamista. Paistin kanssa maistuu karpalohilloke.

Karpalohilloke

1. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Ota kattila pois levyltä ja poista tähtianikset. Anna hillokkeen jäähtyä.

2. Sekoita jäähtynyt hilloke vielä hyvin, purkita ja säilytä viileässä. Hilloke säilyy noin 2 viikkoa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt