Kotivinkki

Murea jääpaisti

0
0

Murea jääpaisti

Kinkku korvataan tänä jouluna superhelpolla lampaanpaistilla, joka on jouluaattona viipalointia vaille valmis. Tarjoile jääpaisti karpalohillokkeen kera.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-10 annosta)

  • 2 kgluuton lampaanpaisti pakaste

Marinadi

  • 2 1/2 lvettä
  • 1 lvahvaa kahvia
  • 1 dlsuolaa
  • 3 rkletikkaa
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlsinapinsiemeniä
  • 10valkosipulinkynttä
  • 10valkopippuria
  • 10mustapippuria
  • 5tähtianista
  • 2kanelitankoa
  • 3rosmariininoksaa

Karpalohilloke

  • 200 gkarpaloita (pakaste)
  • 1 1/4 dlhillosokeria
  • 1/2 dlvettä
  • 2tähtianista

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen.

2. Poista paistista mahdollinen muovipakkaus. Nosta jäinen paisti uunipellillä uuniin ja kypsennä noin 5–6 tuntia. Työnnä sisälämpömittari paistiin heti, kun se on sulanut riittävästi.

3. Maustelientä varten kiehauta vesi, kahvi ja mausteet isossa kattilassa. Kun lihan sisälämpömittari näyttää 57 astetta, nosta paisti suoraan uunista kuumaan liemeen. Peitä kattila kannella. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta kattila sen jälkeen jääkaappiin. Anna jääpaistin maustua liemessä 1–2 vuorokautta.

4. Valuta, kuivaa ja viipaloi jääpaisti ennen tarjoamista. Paistin kanssa maistuu karpalohilloke.

Karpalohilloke

1. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Ota kattila pois levyltä ja poista tähtianikset. Anna hillokkeen jäähtyä.

2. Sekoita jäähtynyt hilloke vielä hyvin, purkita ja säilytä viileässä. Hilloke säilyy noin 2 viikkoa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä