Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lampaanpaisti ja lisukkeet

3 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 2 h 0 min

Lampaanpaisti saa pääsiäisaterialla rinnalleen peruna-valkosipulipyreen ja paahdetut paprikat.

6.3.2016
Reseptin ainekset
6–8 annosta
noin 2,5 kg
luullinen lampaanpaisti
4
valkosipulinkynttä
öljyä
suolaa
​rouhittua mustapippuria
1 dl
(vettä
Kastike
2 dl
valmista demi-glace-kastikepohjaa
2 dl
(vettä
1–1,5 rkl
tummaa sipulifondia
1 rkl
juoksevaa hunajaa
0,5 tl
kuivattua timjamia
2 rkl
tummaa kastikesuurusta
suolaa ja mustapippuria myllystä
Peruna-valkosipulipyree
1 kokonainen
yksikynsinen valkosipuli
1 kg
jauhoisia perunoita
1 tl
suolaa
100 g
voita
5 dl
kermaa tai täysmaitoa
valkopippuria myllystä
Paahdetut paprikat
6
punaista suippopaprikaa
1 prk
valkosipuli-yrttituorejuustoa (125 g)

1. Ota lampaanpaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Poista lihan pinnasta rasva ja kalvot.

2. Kuivaa lampaanpaistin pinta ja pistele siihen veitsellä reikiä. Työnnä reikiin kuorittuja ja puolitettuja valkosipulinkynsiä.

3. Lisää lihan pintaan öljyä, suolaa ja mustapippuria. Pistä paistolämpömittari lampaanpaistin keskelle niin, ettei se osu luuhun.

4. Kuumenna uunin grillivastukset kuumiksi. Nosta lampaanpaisti uunin ylätasolle ritilälle reunallisen uunivuoan päälle. Kaada vuokaan 1 dl vettä. Paahda noin 15 minuuttia.

5. Alenna uunin lämpötila 125 asteeseen. Jatka lampaanpaistin kypsentämistä noin 2 tuntia, kunnes sisälämpötila on 65–70 astetta. Tällöin liha on mehukasta ja sisältä punertavaa. Jos haluat täysin kypsän paistin, kypsennä lampaanpaisti 78–80-asteiseksi. Kääri liha alumiinifolioon ja anna vetäytyä 20 minuuttia.

6. Valmista lisukkeet. Paahda kokonaista, kuorimatonta valkosipulia uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kuori valkosipuli.

7. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois ja lisää perunoiden joukkoon voinokareet sekä murskattu valkosipuli.

8. Vatkaa seos sähkövatkaimella sileäksi ja kermaiseksi. Lisää vähitellen sekaan kuuma kerma. Mausta ja pidä peruna-valkosipulipyree lämpimänä.

9. Valmista kastike. Pane kattilaan kastikepohja, vesi, fondi, hunaja ja timjami. Keitä seosta hiljaa 5 minuuttia.

10. Lisää kastikesuurus koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta sekoittaen pari minuuttia. Mausta ja pidä kastike lämpimänä.

11. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja sisus. Levitä tuorejuusto palojen sisään.

12. Nosta paprikat täyte ylöspäin uunivuokaan. Paahda uunissa 225 asteessa noin 15–20 minuuttia.

Katso myös: 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt