Maku

Köyhäritarikakku – kesän näyttävin kakku valmiista pullapitkosta, eikä edes tarvitse leipoa!

1 h
4.6
2

Jos rakastat pullapohjaista mustikkapiirakkaa, köyhäritarikakku saa sukkasi pyörimään. Tämä herkku valmistuu helposti vaikka mökillä, sillä kakkua ei tarvitse varsinaisesti leipoa. Köyhäritarikakku kootaan helposti valmiista pullapitkosta, mustikkahillosta, mustikoista ja kermavaahdosta. Kokeile ja rakastu!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (8 annosta)

Köyhäritarikakku

  • 1pullapitko

Mustikkahillo

  • 400 gmustikoita
  • 1½ dlhillosokeria
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria

Munamaito

  • 1muna
  • 1 dlmaitoa

Kostutus

  • 2 rklvoita
  • 1 rkl fariinisokeria

Täyte ja koristelu

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlmustikoita
  • 1 rkltomusokeria
  • ½ dlsyötäviä orvokkeja

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Köyhäritarikakku valmistuu näin:

  1. Aloita mustikkahillosta: Kaada mustikat ja hillosokeri kattilaan. Raasta sitruunankuori ja lisää se ja sitruunamehu kattilaan. Keitä hilloa 10–15 minuuttia. Kuori pintaan muodostunut vaahto pois. Mausta hillo lopuksi vaniljasokerilla ja jäähdytä.
  2. Halkaise pullapitko keskeltä ja koverra sisusta pois pari senttiä. Voit käyttää tilaisuuden hyväksesi ja syödä sisukset. Asettele pullapitkon pohja ja kansi uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin.
  3. Sekoita muna ja maito. Voitele pullapitkon kaikki sisäpinnat munamaidolla. Sulata voi ja levitä se tasaisesti munamaidon päälle. Ripottele lopuksi pinnoille fariinisokeria.
  4. Paista pullapitkoa 225-asteisessa uunissa ylälämmöllä 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskistunut. Jäähdytä pullapitko.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Täytä pullapitko mustikkahillolla ja kermavaahdolla. Lisää mustikat kermavaahdon päälle ja nosta kansi päälle.
  6. Koristele mustikka-köyhäritarikakku tomusokerilla ja syötävillä orvokeilla.

Pitkon paahtaminen onnistuu myös grillissä jälkilämmöllä, kun muut ruoat on jo paistettu. Anna munamaidon imeytyä hyvin ennen grillaamista ja tarkkaile, ettei pohja pääse kärähtämään.

MITÄ PIDIT?
4.6