Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Köyhäritarikakku – kesän näyttävin kakku valmiista pullapitkosta, eikä edes tarvitse leipoa!

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Jos rakastat pullapohjaista mustikkapiirakkaa, köyhäritarikakku saa sukkasi pyörimään. Tämä herkku valmistuu helposti vaikka mökillä, sillä kakkua ei tarvitse varsinaisesti leipoa. Köyhäritarikakku kootaan helposti valmiista pullapitkosta, mustikkahillosta, mustikoista ja kermavaahdosta. Kokeile ja rakastu!

3.7.2018
Reseptin ainekset
8 annosta
Köyhäritarikakku
1
pullapitko
Mustikkahillo
400 g
mustikoita
1½ dl
hillosokeria
1
sitruunan kuori raastettuna
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
vaniljasokeria
Munamaito
1
muna
1 dl
maitoa
Kostutus
2 rkl
voita
1 rkl
fariinisokeria
Täyte ja koristelu
2 dl
kuohukermaa
2 dl
mustikoita
1 rkl
tomusokeria
½ dl
syötäviä orvokkeja

Köyhäritarikakku – ohje:

  1. Aloita mustikkahillosta: Kaada mustikat ja hillosokeri kattilaan. Raasta sitruunankuori ja lisää se ja sitruunamehu kattilaan. Keitä hilloa 10–15 minuuttia. Kuori pintaan muodostunut vaahto pois. Mausta hillo lopuksi vaniljasokerilla ja jäähdytä.
  2. Halkaise pullapitko keskeltä ja koverra sisusta pois pari senttiä. Voit käyttää tilaisuuden hyväksesi ja syödä sisukset. Asettele pullapitkon pohja ja kansi uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin.
  3. Sekoita muna ja maito. Voitele pullapitkon kaikki sisäpinnat munamaidolla. Sulata voi ja levitä se tasaisesti munamaidon päälle. Ripottele lopuksi pinnoille fariinisokeria.
  4. Paista pullapitkoa 225-asteisessa uunissa ylälämmöllä 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskistunut. Jäähdytä pullapitko.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Täytä pullapitko mustikkahillolla ja kermavaahdolla. Lisää mustikat kermavaahdon päälle ja nosta kansi päälle.
  6. Koristele mustikka-köyhäritarikakku tomusokerilla ja syötävillä orvokeilla.

Vinkit!

  • Pitkon paahtaminen onnistuu myös grillissä jälkilämmöllä, kun muut ruoat on jo paistettu. Anna munamaidon imeytyä hyvin ennen grillaamista ja tarkkaile, ettei pohja pääse kärähtämään.
  • Ota talteen myös perinteisten köyhien ritareiden ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt