Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Korealaiset lyttyruusukaalit – joko olet maistanut näitä paahdettuja herkkupaloja?

25 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 20 min

Ruusukaalit rakastavat paahdetta! Korealaisella chilitahnalla maustetut lyttyruusukaalit maistuvat sellaisenaan pikkunaposteltavana tai ruokaisampana annoksena riisin kera.

23.11.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
300–400 g
ruusukaaleja
1 l
vettä
1 tl
suolaa
1 rku
korianteria
2 dl
suolattuja cashewpähkinöitä
Kastike
1
limen mehu
2
valkosipulinkynttä
pieni pala (20 g)
inkivääriä
2 rkl
kuumaa vettä
2 rkl
vaaleaa misotahnaa
2 rkl
riisiviinietikkaa
1–2 rkl
gochujang-chilitahnaa
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
seesamiöljyä
2 tl
sokeria

Korealaiset lyttyruusukaalit – ohje:

  1. Huuhtele ruusukaalit. Poista kuivat ulkolehdet ja kannan kuiva osa. Leikkaa jäljelle jäävään kantaosaan noin 2 cm:n viilto. Keitä kaaleja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Siivilöi, jäähdytä kylmällä vedellä ja kuivaa puhtaalla keittiöliinalla.
  2. Tee kastike. Purista limen mehu kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulit ja inkivääri. Lisää ne ja loput kastikeainekset mehuun.
  3. Pane ruusukaalit leikkuulaudalle ja paina ne lyttyyn esimerkiksi juomalasin pohjalla. Levitä kaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta kastiketta kaalien päälle ja sekoita varovasti.
  4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kaalit paahtuvat pinnasta rapeiksi. Lisää hienonnettu korianteri ja pähkinät. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt