


Korealaiset lyttyruusukaalit – joko olet maistanut näitä paahdettuja herkkupaloja?
25 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 20 min
Ruusukaalit rakastavat paahdetta! Korealaisella chilitahnalla maustetut lyttyruusukaalit maistuvat sellaisenaan pikkunaposteltavana tai ruokaisampana annoksena riisin kera.
Reseptin ainekset
4 annosta
300–400 g
ruusukaaleja
1 l
vettä
1 tl
suolaa
1 rku
korianteria
2 dl
suolattuja cashewpähkinöitä
Kastike
1
limen mehu
2
valkosipulinkynttä
pieni pala (20 g)
inkivääriä
2 rkl
kuumaa vettä
2 rkl
vaaleaa misotahnaa
2 rkl
riisiviinietikkaa
1–2 rkl
gochujang-chilitahnaa
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
seesamiöljyä
2 tl
sokeria
Korealaiset lyttyruusukaalit – ohje:
- Huuhtele ruusukaalit. Poista kuivat ulkolehdet ja kannan kuiva osa. Leikkaa jäljelle jäävään kantaosaan noin 2 cm:n viilto. Keitä kaaleja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Siivilöi, jäähdytä kylmällä vedellä ja kuivaa puhtaalla keittiöliinalla.
- Tee kastike. Purista limen mehu kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulit ja inkivääri. Lisää ne ja loput kastikeainekset mehuun.
- Pane ruusukaalit leikkuulaudalle ja paina ne lyttyyn esimerkiksi juomalasin pohjalla. Levitä kaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta kastiketta kaalien päälle ja sekoita varovasti.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kaalit paahtuvat pinnasta rapeiksi. Lisää hienonnettu korianteri ja pähkinät. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat