Käpypiparit – pyörittele suloiset herkkupalat superhelposti valmiista taikinasta!
1 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 10 min
Suloiset käpypiparit valmistuvat helposti valmiista piparkakkutaikinasta. Soikeaksi pyöriteltyyn ja litistettyyn piparkakkuun painetaan suomukuvio veitsellä.
Reseptin ainekset
12–16 kpl
1 pkt (500 g)
piparitaikinaa (pakaste)
1 rkl
tomusokeria
Käpypiparit – ohje:
- Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
- Muotoile taikinasta yhtenäinen pallo.
- Ota taikinapallosta aina pieni määrä taikinaa, pyöritä se ensin palloksi ja sitten pitkulaiseksi pötköksi (noin 6 cm).
- Laita taikinapötkö pellille leivinpaperin päälle. Painele pötkö hieman litteämmäksi.
- Tee taikinan päälle ristiviillot ruokaveitsellä.
- Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne kypsyvät ja saavat väriä.
- Anna hetken jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria.
Vinkki!
Voit valmistaa piparkakkutaikinan halutessasi myös itse.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat