Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kalakeitosta tutut maut

Kalaton keitto maistuu tutun kotoisalta − täyteläisen sopan salaisuus on savutofu

35 min

Vegaaninen kalaton keitto tehdään perinteisen kalasopan aineksista mutta savutofulla. Saat keittoon lisää merellistä makua merileväarkista tai porkkanasta tehdystä säilykeporkkalasta. Lisäksi ei tarvita muuta kuin tuoretta ruisleipää!

22.10.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
4
perunaa
2
porkkanaa
1
fenkoli
½
purjo
1 pkt (300 g)
kylmäsavutofua
4 rkl
rypsiöljyä
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
laakerinlehti
2 prk (à 250 ml)
kaurakermaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 rku
tilliä

Kalaton keitto – ohje:

  1. Kuori ja leikkaa perunat ja porkkanat paloiksi. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja suikaloi purjo. Valuta tofu, kuivaa talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista tofupalat. Ota tofut sivuun ja laita perunat, porkkanat ja fenkolit pannulle. Paista 3–5 minuuttia niin, että kasvikset saavat vähän väriä.
  3. Mittaa vesi kattilaan, lisää liemikuutiot, laakerinlehti ja kaikki kasvikset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää soppaan kaurakerma ja tofukuutiot, suola ja pippuri. Keitä vielä 5 minuuttia. Hienonna keittoon reilusti tilliä ennen tarjoamista.

Vinkki!

Murustele merileväarkki keittoon tuomaan lisää kalaisaa makua. Voit myös tarjota savuaromista porkkalaa lisukkeena keiton kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt