


Kalakeitosta tutut maut
Kalaton keitto maistuu tutun kotoisalta − täyteläisen sopan salaisuus on savutofu
 35 min
Vegaaninen kalaton keitto tehdään perinteisen kalasopan aineksista mutta savutofulla. Saat keittoon lisää merellistä makua merileväarkista tai porkkanasta tehdystä säilykeporkkalasta. Lisäksi ei tarvita muuta kuin tuoretta ruisleipää!
Reseptin ainekset
4 annosta
4
perunaa 
2
porkkanaa 
1
fenkoli 
½
purjo 
1 pkt (300 g)
kylmäsavutofua 
4 rkl
rypsiöljyä 
1 l
vettä 
2
kasvisliemikuutiota 
1
laakerinlehti 
2 prk (à 250 ml)
kaurakermaa 
½ tl
suolaa 
¼ tl
mustapippuria 
1 rku
tilliä 
Kalaton keitto – ohje:
- Kuori ja leikkaa perunat ja porkkanat paloiksi. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja suikaloi purjo. Valuta tofu, kuivaa talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi.
 - Kuumenna öljy pannulla ja ruskista tofupalat. Ota tofut sivuun ja laita perunat, porkkanat ja fenkolit pannulle. Paista 3–5 minuuttia niin, että kasvikset saavat vähän väriä.
 - Mittaa vesi kattilaan, lisää liemikuutiot, laakerinlehti ja kaikki kasvikset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää soppaan kaurakerma ja tofukuutiot, suola ja pippuri. Keitä vielä 5 minuuttia. Hienonna keittoon reilusti tilliä ennen tarjoamista.
 
Vinkki!
Murustele merileväarkki keittoon tuomaan lisää kalaisaa makua. Voit myös tarjota savuaromista porkkalaa lisukkeena keiton kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
