Kotivinkki

Kahden kaalin laatikko – tuplasti herkullisempi versio rakkaasta syysruoasta

2 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 50 min
Tee kaalilaatikko vaihteeksi kahdesta eri kaalista! Savoijinkaalista eli kurttukaalista ja lehtikaalista tehdyssä kahden kaalin laatikossa maistuu riisin sijaan kaura-ateriajyvät. Resepti on vegaaninen.
VE
0
0
Julkaistu: 2.10.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlateriajyviä (esim. Myllärin kaura)
  • 2 dltummaa soijarouhetta
  • 3 dlvettä
  • 1 lsavoijinkaalia suikaleina
  • 1 llehtikaalia suikaleina
  • 1rosmariininoksa
  • 6 dlkaurakermaa
  • 1½ tlsuolaa
  • ¼ tlvalkopippuria

Lisäksi

  • margariinia voiteluun (maidoton)
Tulosta

Kahden kaalin laatikko valmistetaan näin:

  1. Keitä jyvät suolalla maustetussa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita soijarouhe noin 10 minuutiksi turpoamaan kylmään veteen.
  2. Poista kaaleista kova keskiruoti ja leikkaa kaalit suikaleiksi. Hienonna rosmariini.
  3. Sekoita kaikki aineet keskenään isossa kulhossa ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 150 asteessa 1 tunti. Laita folio vuoan päälle ja jatka kypsentämistä n. puoli tuntia.
  4. Tarjoa kahden kaalin laatikon seurana esimerkiksi punaherukkahilloa.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Klassikkoreseptejä pienellä twistillä! Osta Perinneruokaa prkl -kirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »