


Kahden kaalin laatikko – tuplasti herkullisempi versio rakkaasta syysruoasta
2 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 50 min
Tee kaalilaatikko vaihteeksi kahdesta eri kaalista! Savoijinkaalista eli kurttukaalista ja lehtikaalista tehdyssä kahden kaalin laatikossa maistuu riisin sijaan kaura-ateriajyvät. Resepti on vegaaninen.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
ateriajyviä (esim. Myllärin kaura)
2 dl
tummaa soijarouhetta
3 dl
vettä
1 l
savoijinkaalia suikaleina
1 l
lehtikaalia suikaleina
1
rosmariininoksa
6 dl
kaurakermaa
1½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
Lisäksi
margariinia voiteluun (maidoton)
Kahden kaalin laatikko – ohje:
- Keitä jyvät suolalla maustetussa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita soijarouhe noin 10 minuutiksi turpoamaan kylmään veteen.
- Poista kaaleista kova keskiruoti ja leikkaa kaalit suikaleiksi. Hienonna rosmariini.
- Sekoita kaikki aineet keskenään isossa kulhossa ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 150 asteessa 1 tunti. Laita folio vuoan päälle ja jatka kypsentämistä n. puoli tuntia.
- Tarjoa kahden kaalin laatikon seurana esimerkiksi punaherukkahilloa.
Vinkki!
Katso myös perinteisen kaalilaatikon ohje. Jauhelihan voi korvata esimerkiksi soijarouheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat