Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kahden kaalin laatikko – tuplasti herkullisempi versio rakkaasta syysruoasta

2 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 50 min

Tee kaalilaatikko vaihteeksi kahdesta eri kaalista! Savoijinkaalista eli kurttukaalista ja lehtikaalista tehdyssä kahden kaalin laatikossa maistuu riisin sijaan kaura-ateriajyvät. Resepti on vegaaninen.

2.10.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
ateriajyviä (esim. Myllärin kaura)
2 dl
tummaa soijarouhetta
3 dl
vettä
1 l
savoijinkaalia suikaleina
1 l
lehtikaalia suikaleina
1
rosmariininoksa
6 dl
kaurakermaa
1½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
Lisäksi
margariinia voiteluun (maidoton)

Kahden kaalin laatikko – ohje:

  1. Keitä jyvät suolalla maustetussa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita soijarouhe noin 10 minuutiksi turpoamaan kylmään veteen.
  2. Poista kaaleista kova keskiruoti ja leikkaa kaalit suikaleiksi. Hienonna rosmariini.
  3. Sekoita kaikki aineet keskenään isossa kulhossa ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 150 asteessa 1 tunti. Laita folio vuoan päälle ja jatka kypsentämistä n. puoli tuntia.
  4. Tarjoa kahden kaalin laatikon seurana esimerkiksi punaherukkahilloa.

Vinkki!

Katso myös perinteisen kaalilaatikon ohje. Jauhelihan voi korvata esimerkiksi soijarouheella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt