Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Juurespiirakka ja pähkinäinen piirakkataikina

50 min

Pähkinäinen piirakkapohja sopii täydellisesti punajuuren pariksi. Mitä rennomman keon juureksia kasaat, sitä kauniimpi piirakasta tulee. Testaa ihana juurespiirakka ja pähkinäinen piirakkataikina.

13.7.2016
Reseptin ainekset
6 annosta
Täyte
1
pieni bataatti
1
palsternakka
2
pientä punajuurta
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
200 g
piparjuurituorejuustoa
150 g
ranskankermaa
Pinnalle
1-2 rkl
balsamicosiirappia
Pähkinäinen piirakkataikina
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
½ dl
hasselpähkinärouhetta
3 rkl
kurpitsansiemeniä
½ tl
suolaa
1
keltuainen
100 g
voita tai margariinia
1-2 rkl
vettä

Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Kuori bataatti, palsternakka, punajuuret ja punasipuli. Leikkaa juurekset suupalan kokoisiksi paloiksi ja sipuli lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa kaikki kasvikset. Sekoita joukkoon öljy ja suola.

Sekoita piparjuurituorejuusto ja ranskankerma keskenään. Levitä piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kasvisseos.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Tarjoile juurespiirakka ja pähkinäinen piirakkataikina parilla ruokalusikallisella balsamicosiirappia.

Pähkinäinen piirakkataikina – ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Erota kananmunan keltuainen valkuaisesta. Lisää kuivien aineiden joukkoon huoneenlämpöinen, paloiteltu voi ja keltuainen. Sekoita tasaiseksi muruksi.
  2. Lisää vettä sen verran, että saat taikinasta kiinteän pallon. Painele taikina piirakkavuokaan.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt