Kotivinkki

Juurespiirakka ja pähkinäinen piirakkataikina

50 min
0
0

Juurespiirakka ja pähkinäinen piirakkataikina

Pähkinänen piirakkapohja sopii täydellisesti punajuuren pariksi. Mitä rennomman keon juureksia kasaat, sitä kauniimpi piirakasta tulee. Testaa ihana juurespiirakka ja pähkinäinen piirakkataikina.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Täyte

  • 1pieni bataatti
  • 1palsternakka
  • 2pientä punajuurta
  • 1punasipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rklöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 200 gpiparjuurituorejuustoa
  • 150 granskankermaa

Pinnalle

  • 1-2 rklbalsamicosiirappia

Pähkinäinen piirakkataikina

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta
  • ½ dlhasselpähkinärouhetta
  • 3 rklkurpitsansiemeniä
  • ½ tlsuolaa
  • 1keltuainen
  • 100 gvoita tai margariinia
  • 1-2 rklvettä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

1. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Kuori bataatti, palsternakka, punajuuret ja punasipuli. Leikkaa juurekset suupalan kokoisiksi paloiksi ja sipuli lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa kaikki kasvikset. Sekoita joukkoon öljy ja suola.

3. Sekoita piparjuurituorejuusto ja ranskankerma keskenään. Levitä piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kasvisseos.

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Tarjoile juurespiirakka ja pähkinäinen piirakkataikina parilla ruokalusikallisella balsamicosiirappia.

Pähkinäinen piirakkataikina

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Erota kananmunan keltuainen valkuaisesta. Lisää kuivien aineiden joukkoon huoneenlämpöinen, paloiteltu voi ja keltuainen. Sekoita tasaiseksi muruksi.

2. Lisää vettä sen verran, että saat taikinasta kiinteän pallon. Painele taikina piirakkavuokaan.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä