


Nopea parsapiirakka valmistaikinasta
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Tämä herkullinen parsapiirakka syntyy vikkelästi, jos käytät valmistaikinaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
n. 400 g
valmista piirakkataikinaa
2 prk
maustamatonta tuorejuustoa (à 200 g)
1
kananmuna
1 rkl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1
sitruunan kuori
1 dl
tuoretta ruohosipulia
450 g
parsaa
1 rkl
oliiviöljyä
mustapippuria
Nopea parsapiirakka – ohje:
- Taputtele sulanut piirakkataikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita keskenään tuorejuusto, kananmuna, vehnäjauhot sekä suola.
- Pese ja raasta sitruunan kuori ja hienonna ruohosipuli. Lisää ne tuorejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle.
- Leikkaa parsoista kovat päät. Asettele parsat täytteen päälle, puolet toiseen suuntaan ja puolet toiseen. Ripottele parsapiirakan pintaan mustapippuria.
- Paista parsapiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat