Kotivinkki

Parsapiirakka pikana

50 min
0
0

Parsapiirakka pikana

Tämä herkullinen parsapiirakka syntyy vikkelästi, jos käytät valmistaikinaa.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • n. 400 gvalmista piirakkataikinaa
  • 2 prkmaustamatonta tuorejuustoa (à 200 g)
  • 1kananmuna
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 1sitruunan kuori
  • 1 dltuoretta ruohosipulia
  • 450 gparsaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • mustapippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

1. Taputtele sulanut piirakkataikina vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita keskenään tuorejuusto, kananmuna, vehnäjauhot sekä suola.
3. Pese ja raasta sitruunan kuori ja hienonna ruohosipuli. Lisää ne tuorejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle.
4. Leikkaa parsoista kovat päät. Asettele parsat täytteen päälle, puolet toiseen suuntaan ja puolet toiseen. Ripottele parsapiirakan pintaan mustapippuria.
5. Paista parsapiirakkaa 200–asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa parsapiirakka raikkaan salaatin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä