Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohisalaattipiirakka

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Lohisalaattipiirakka on näyttävä tarjottava vieraille. Kasaa piirakan päälle raikas salaatti ja nauti!

18.5.2016
Reseptin ainekset
8-10 annosta
Lohisalaattipiirakan pohja
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
100 g
huoneenlämpöistä voita
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
paistamiseen kuivattuja herneitä
Lohisalaattipiirakan täyte
2
avokadoa
2
kevätsipulia varsineen
1 dl
majoneesia
1 dl
kreikkalaista jogurttia
1 rkl
limetin mehua
1/4 tl
suolaa
Salaatti
6
retiisiä
5 dl
salaattisekoitusta
200 g
lämminsavulohta
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
limen mehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1/2 dl
parmesaanilastuja
1/2
ruukku tuoretta tilliä

1. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Nypi voi ja tuorejuusto jauhoseokseen. Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa puolisen tuntia.

2. Painele taikina pinnoitetun 26-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista hieman piirasvuokaa suurempi pala ja aseta se taikinan päälle. Kaada kuivatut herneet leivinpaperille niin, että ne täyttävät pohjan. Tämä estää piirakan reunojen vajoamisen. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Kuutioi avokado ja hienonna kevätsipulit. Yhdistä kaikki täytteen ainekset. Levitä täyte kylmälle piiraspohjalle.

4. Viipaloi retiisit. Pese ja kuivaa salaatti. Revi lohi sormin sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Yhdistä kulhossa retiisit, salaatti ja lohi. Sekoita joukkoon oliiviöljy, limen mehu, suola, sokeri ja mustapippuri. Levitä salaatti piirakalle. Nauti lohisalaattipiirakka parmesaanilastujen ja tuoreen tillin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Lohen tilalla voit kokeilla myös katkarapuja tai ilmakuivattua kinkkua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt