


Lohisalaattipiirakka
Lohisalaattipiirakka on näyttävä tarjottava vieraille. Kasaa piirakan päälle raikas salaatti ja nauti!
1. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Nypi voi ja tuorejuusto jauhoseokseen. Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa puolisen tuntia.
2. Painele taikina pinnoitetun 26-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista hieman piirasvuokaa suurempi pala ja aseta se taikinan päälle. Kaada kuivatut herneet leivinpaperille niin, että ne täyttävät pohjan. Tämä estää piirakan reunojen vajoamisen. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Kuutioi avokado ja hienonna kevätsipulit. Yhdistä kaikki täytteen ainekset. Levitä täyte kylmälle piiraspohjalle.
4. Viipaloi retiisit. Pese ja kuivaa salaatti. Revi lohi sormin sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Yhdistä kulhossa retiisit, salaatti ja lohi. Sekoita joukkoon oliiviöljy, limen mehu, suola, sokeri ja mustapippuri. Levitä salaatti piirakalle. Nauti lohisalaattipiirakka parmesaanilastujen ja tuoreen tillin kanssa.
Suosittelemme myös näitä
Lohen tilalla voit kokeilla myös katkarapuja tai ilmakuivattua kinkkua.