Vain 4 ainesta ja vartissa uuniin! Superhelppo joulunäkkäri on täydellinen rouskuteltava vaikkapa juustopöytään
23 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
8 minJoulunäkkäri valmistuu ihanan helposti ja edullisesti. Rosmariinilla maustettu ruisnäkkäri maistuu mainiosti hillon ja suolaisen juuston, kuten manchegon tai mustaleima-emmentalin, kanssa.
VE
0
Kuvat
Julkaistu 12.12.2022

Vain 4 ainesta ja vartissa uuniin! Superhelppo joulunäkkäri on täydellinen rouskuteltava vaikkapa juustopöytään
Reseptin ainekset (10 kpl)
- 1 rklrosmariinia hienonnettuna
- 1½ dlkylmää vettä
- 1 tlhienoa merisuolaa
- 4 dlruisjauhoja
Lisäksi
- ruisjauhoja kaulitsemiseen
Joulunäkkäri – ohje:
- Hienonna rosmariini. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa taikina 10 palaan. Kauli ne jauhoja apuna käyttäen ohuiksi muutaman millin paksuisiksi pyörylöiksi (ø 13–15 cm). Pellille mahtuu kerrallaan 3 leipää. Pistele leivät haarukalla ja paista 225 asteessa 7–8 minuuttia.
- Anna jäähtyä. Joulunäkkäri rapeutuu kunnolla vasta jäähtyessään.
Vinkki!
Joulunäkkärin seuralaiseksi sopii erinomaisesti esimerkiksi kultainen kurpitsahillo.

Sahrami-aprikoosileipä – herkullinen lämpimäinen ilahduttaa lahjana tai myyjäispöydässä
Kotivinkki

Joululeipä – juureen leivottu lämpimäinen kaipaa seurakseen vain voita
Meillä kotona

Puolukkainen saaristolaisleipä – siirappinen suosikkileipä saa nyt kirpsakat pilkut!
Maku

Gluteeniton näkkileipä – rouhea näkkäri valmistuu käden käänteessä
Meillä kotona

Tikkunäkkäri
Maku

Piparjuurella maustettu särkitahna on näkkärin uusi paras kaveri
Kotivinkki

Viikunahillo – tuoreista viikunoista valmistuu täyteläinen lisuke juustoille
Kotivinkki

Punasipulihilloke – monikäyttöinen lisuke arkeen ja juhlaan
Kotivinkki