


Vain 4 ainesta ja vartissa uuniin! Superhelppo joulunäkkäri on täydellinen rouskuteltava vaikkapa juustopöytään
23 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 8 min
Joulunäkkäri valmistuu ihanan helposti ja edullisesti. Rosmariinilla maustettu ruisnäkkäri maistuu mainiosti hillon ja suolaisen juuston, kuten manchegon tai mustaleima-emmentalin, kanssa.
Reseptin ainekset
10 kpl
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1½ dl
kylmää vettä
1 tl
hienoa merisuolaa
4 dl
ruisjauhoja
Lisäksi
ruisjauhoja kaulitsemiseen
Joulunäkkäri – ohje:
- Hienonna rosmariini. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa taikina 10 palaan. Kauli ne jauhoja apuna käyttäen ohuiksi muutaman millin paksuisiksi pyörylöiksi (ø 13–15 cm). Pellille mahtuu kerrallaan 3 leipää. Pistele leivät haarukalla ja paista 225 asteessa 7–8 minuuttia.
- Anna jäähtyä. Joulunäkkäri rapeutuu kunnolla vasta jäähtyessään.
Vinkki!
Joulunäkkärin seuralaiseksi sopii erinomaisesti esimerkiksi kultainen kurpitsahillo.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat