0(0)
Vain 4 ainesta ja vartissa uuniin! Superhelppo joulunäkkäri on täydellinen rouskuteltava vaikkapa juustopöytään
Vegaaninen
23 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 8 min
Joulunäkkäri valmistuu ihanan helposti ja edullisesti. Rosmariinilla maustettu ruisnäkkäri maistuu mainiosti hillon ja suolaisen juuston, kuten manchegon tai mustaleima-emmentalin, kanssa.
12.12.2022
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
10 kpl
1 rklrosmariinia hienonnettuna
1½ dlkylmää vettä
1 tlhienoa merisuolaa
4 dlruisjauhoja
Lisäksi
ruisjauhoja kaulitsemiseen

Joulunäkkäri – ohje:

  1. Hienonna rosmariini. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Jaa taikina 10 palaan. Kauli ne jauhoja apuna käyttäen ohuiksi muutaman millin paksuisiksi pyörylöiksi (ø 13–15 cm). Pellille mahtuu kerrallaan 3 leipää. Pistele leivät haarukalla ja paista 225 asteessa 7–8 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä. Joulunäkkäri rapeutuu kunnolla vasta jäähtyessään.

Vinkki!

Joulunäkkärin seuralaiseksi sopii erinomaisesti esimerkiksi kultainen kurpitsahillo.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.