Kotivinkki

Vain 4 ainesta ja vartissa uuniin! Superhelppo joulunäkkäri on täydellinen rouskuteltava vaikkapa juustopöytään

23 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
8 min
Joulunäkkäri valmistuu ihanan helposti ja edullisesti. Rosmariinilla maustettu ruisnäkkäri maistuu mainiosti hillon ja suolaisen juuston, kuten manchegon tai mustaleima-emmentalin, kanssa.
VE
0
0
Julkaistu 12.12.2022


Reseptin ainekset (10 kpl)

  • 1 rklrosmariinia hienonnettuna
  • 1½ dlkylmää vettä
  • 1 tlhienoa merisuolaa
  • 4 dlruisjauhoja

Lisäksi

  • ruisjauhoja kaulitsemiseen
Tulosta

Joulunäkkäri – ohje:

  1. Hienonna rosmariini. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Jaa taikina 10 palaan. Kauli ne jauhoja apuna käyttäen ohuiksi muutaman millin paksuisiksi pyörylöiksi (ø 13–15 cm). Pellille mahtuu kerrallaan 3 leipää. Pistele leivät haarukalla ja paista 225 asteessa 7–8 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä. Joulunäkkäri rapeutuu kunnolla vasta jäähtyessään.

Vinkki!

Joulunäkkärin seuralaiseksi sopii erinomaisesti esimerkiksi kultainen kurpitsahillo.

Kommentoi »