


Kultainen kurpitsahillo – pirteä valinta juustopöytään ja rapean leivän päälle
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Kultainen kurpitsahillo hurmaa maullaan ja kauniilla värillään. Hilloa syntyy kerralla jaettavaksi asti. Nappaa helppo ohje!
Reseptin ainekset
2 l
1
myskikurpitsa (n. 1½ kg)
5
isoa porkkanaa (n. 500 g)
1
vaniljatanko
3
tähtianista
½ dl
vettä
6 dl
hillosokeria
1
limen mehu (n. ½ dl)
Kultainen kurpitsahillo – ohje:
- Kuori myskikurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kurpitsa isoiksi kuutioiksi kattilaan.
- Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Halkaise vaniljatanko. Lisää kattilaan kaikki loput aineet limen mehua lukuun ottamatta. Keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen noin puoli tuntia tai kunnes kurpitsa on pehmeää.
- Poista kattilasta tähtianikset ja vaniljatanko. Soseuta hillo sauvasekoittimella. Purista limen mehu hilloon ja sekoita. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ja pakkaa hillo puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki!
Tarjoile kultainen kurpitsahillo juustojen ja rosmariinisen joulunäkkärin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat