Joulukeksit – pipareiden herkulliset haastajat leivotaan vain neljästä aineksesta

1 h 5 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
35 min
Joulukeksit valmistuvat muutamasta raaka-aineesta suitsait – tarvitset vain voita, sokeria, kananmunan ja vehnäjauhoja. Halutessasi voit maustaa perustaikinaa ja käyttää pikeeriä koristeluun.
KA
4.4
0
Julkaistu: 12.11.2020


Ainekset (35–60 kpl)

  • 200 ghuoneenlämpöistä voita
  • 1 ½ dl erikoishienoa sokeria
  • 1kananmuna
  • 4–4 ½ dlvehnäjauhoja
Tulosta

Joulukeksit leivotaan näin:

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna ja sekoita hyvin.
  2. Kääntele jauho taikinaan haarukkavatkaimella nopeasti sekoittaen. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla haluamasi kokoisia kuvioita. Nosta varovasti lastalla leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  4. Paista joulukeksejä uunissa 175 asteessa 10–15 minuuttia. Paistoaika riippuu uunin tehosta ja keksien koosta. Anna jäähtyä. Käsittele keksejä varovasti, sillä ne ovat aavistuksen murenevaisia.

Vinkki!

Mausta perustaikinaa halutessasi vaniljasokerilla, appelsiininkuoriraasteella tai piparimausteella ja koristele pikeerillä. Jos haluat joulukekseistä kuohkeampia, lisää taikinaan teelusikallinen leivinjauhetta.

Kommentoi »