Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Joulukeksit – pipareiden herkulliset haastajat leivotaan vain neljästä aineksesta

1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min

Joulukeksit valmistuvat muutamasta raaka-aineesta suitsait – tarvitset vain voita, sokeria, kananmunan ja vehnäjauhoja. Halutessasi voit maustaa perustaikinaa ja käyttää pikeeriä koristeluun.

12.11.2020
Reseptin ainekset
35–60 kpl
200 g
huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl
erikoishienoa sokeria
1
kananmuna
4–4 ½ dl
vehnäjauhoja

Joulukeksit – ohje:

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna ja sekoita hyvin.
  2. Kääntele jauho taikinaan haarukkavatkaimella nopeasti sekoittaen. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla haluamasi kokoisia kuvioita. Nosta varovasti lastalla leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  4. Paista joulukeksejä uunissa 175 asteessa 10–15 minuuttia. Paistoaika riippuu uunin tehosta ja keksien koosta. Anna jäähtyä. Käsittele keksejä varovasti, sillä ne ovat aavistuksen murenevaisia.

Vinkki!

Mausta perustaikinaa halutessasi vaniljasokerilla, appelsiininkuoriraasteella tai piparimausteella ja koristele pikeerillä. Jos haluat joulukekseistä kuohkeampia, lisää taikinaan teelusikallinen leivinjauhetta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt