Maku

Jogurtti-juuressämpylät – aimo annos kasviksia mehevöittää vegaaniset lämpimäiset

4 h 45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h 15 min
Pannulla paistettu juuresraaste antaa vegaanisiin sämpylöihin ihanan juurevan maun. Tarjoa jogurtti-juuressämpylät pähkinäisen labnehin kera. Nappaa ohje!
VE
KA
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu 4.3.2023


Reseptin ainekset (16 kpl)

  • noin 5 dl (300 g)raastettuja juureksia (esim. porkkana, palsternakka, punajuuri)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 400 gvegaanista jogurttia (esim. kaura )
  • 1 pkt (50 g)hiivaa
  • 3 rklsiirappia
  • 1½ tlsuolaa
  • 7–8 dlhiivaleipäjauhoja
  • ½ dlrypsiöljyä

Pähkinä-yrttilabneh

  • 1 ps (125 g)cashewpähkinöitä
  • 2 dlkuumaa vettä
  • 2 rklsitruunanmehua
  • 3 rkloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ rkupersiljaa hienonnettuna
Tulosta

Jogurtti-juuressämpylät ja pähkinälabneh – ohje:

  1. Tee labneh. Laita pähkinät kulhoon ja kaada päälle keitetty kuuma vesi. Anna hautua noin 3 tuntia. Valuta pähkinät ja laita ne tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunanmehu ja oliiviöljy. Soseuta, kunnes seos on tasaista. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos on liian paksua. Mausta suolalla ja persiljalla.
  2. Kuori juurekset ja raasta ne raastimen karkeimmalla terällä. Paista raastetta pannulla öljyssä, kunnes se on hieman pehmennyt. Siirrä lautaselle jäähtymään.
  3. Lämmitä jogurtti kattilassa kädenlämpöiseksi ja siirrä kulhoon. Murustele hiiva joukkoon ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää siirappi, suola ja kädenlämpöinen juuresraaste.
  4. Sekoita jauhot vähän kerrallaan jogurttijuuresseokseen. Alusta taikina öljyllä. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
  5. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä sämpylöiksi jauhojen avulla. Voit jättää sämpylät halutessa rouheiksi paloiksi.
  6. Pane sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  7. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 14–16 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kypsiä. Tarjoa sämpylöiden kanssa yrttilabnehia.

Vinkki!

Voit käyttää labnehiin myös muita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai timjamia.

Kommentoi »