Jogurtti-juuressämpylät – aimo annos kasviksia mehevöittää vegaaniset lämpimäiset
4 h 45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h 15 minPannulla paistettu juuresraaste antaa vegaanisiin sämpylöihin ihanan juurevan maun. Tarjoa jogurtti-juuressämpylät pähkinäisen labnehin kera. Nappaa ohje!
VE
KA
LA
MA
MU
0
Kuvat
Julkaistu 4.3.2023

Jogurtti-juuressämpylät – aimo annos kasviksia mehevöittää vegaaniset lämpimäiset
Reseptin ainekset (16 kpl)
- noin 5 dl (300 g)raastettuja juureksia (esim. porkkana, palsternakka, punajuuri)
- 1 rklrypsiöljyä
- 400 gvegaanista jogurttia (esim. kaura )
- 1 pkt (50 g)hiivaa
- 3 rklsiirappia
- 1½ tlsuolaa
- 7–8 dlhiivaleipäjauhoja
- ½ dlrypsiöljyä
Pähkinä-yrttilabneh
- 1 ps (125 g)cashewpähkinöitä
- 2 dlkuumaa vettä
- 2 rklsitruunanmehua
- 3 rkloliiviöljyä
- ½ tlsuolaa
- ½ rkupersiljaa hienonnettuna
Jogurtti-juuressämpylät ja pähkinälabneh – ohje:
- Tee labneh. Laita pähkinät kulhoon ja kaada päälle keitetty kuuma vesi. Anna hautua noin 3 tuntia. Valuta pähkinät ja laita ne tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunanmehu ja oliiviöljy. Soseuta, kunnes seos on tasaista. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos on liian paksua. Mausta suolalla ja persiljalla.
- Kuori juurekset ja raasta ne raastimen karkeimmalla terällä. Paista raastetta pannulla öljyssä, kunnes se on hieman pehmennyt. Siirrä lautaselle jäähtymään.
- Lämmitä jogurtti kattilassa kädenlämpöiseksi ja siirrä kulhoon. Murustele hiiva joukkoon ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää siirappi, suola ja kädenlämpöinen juuresraaste.
- Sekoita jauhot vähän kerrallaan jogurttijuuresseokseen. Alusta taikina öljyllä. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä sämpylöiksi jauhojen avulla. Voit jättää sämpylät halutessa rouheiksi paloiksi.
- Pane sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 14–16 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kypsiä. Tarjoa sämpylöiden kanssa yrttilabnehia.
Vinkki!
Voit käyttää labnehiin myös muita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai timjamia.

Rapeat vegaaniset sämpylät
Maku

Vaivaamatta valmis! Kippileipä on pehmeä lämpimäinen, jota varten uuniakaan ei tarvitse esilämmittää
Maku

Yön yli kohotetut sämpylät
Maku

Salt & pepper -sämpylät katoavat pelliltä parempiin suihin alta aikayksikön – helppojen leipästen juju on mausteinen kuori
Kotivinkki

Hunajaiset kaurasämpylät – nämä hunajavoilla valellut ihanuudet katoavat pelliltä hetkessä
Kotivinkki

Yön yli -juuressämpylät – sekoita illalla ja paista aamulla uskomattoman mehevät leipäset!
Maku

Hedelmäiset patasämpylät – paista leivät täydellisen rapeiksi kuumalla muffinipellillä
Kotivinkki

Jumalaisen rapeita! Ruokakirjailija Outi Väisäsen yön yli -ruissämpylät ihastuttavat – nappaa resepti
Maku