


Liemessä-bloggaaja Jenni Häyrisen näppärä halloumipelti – ”Helppo ratkaisu arjen kiireessä”
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Uunifetapastasta tunnetun Jenni Häyrisen helppo arkibravuuri on halloumipelti. Kun koko ruoka valmistuu yhdellä pellillä, välttyy tiskivuorelta. Laita raaka-aineet uuniin kahdessa satsissa kypsymisajan mukaan: ensin juurekset, sitten tomaatit ja halloumi. ”Yritän syödä reippaasti kasviksia, ja peltiruoat ovat tähän helppo ratkaisu arjen kiireessäkin”, Häyrinen kertoo.
Reseptin ainekset
4 annosta
3
porkkanaa
4
perunaa
2
palsternakkaa
2
punajuurta
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
1 tl
sormisuolaa
½ tl
mustapippuria
1 pkt (200 g)
halloumijuustoa
1 pkt (250 g)
terttukirsikkatomaatteja
Lisäksi
lehtipersiljaa
Jenni Häyrisen halloumipelti – ohje:
- Pese ja harjaa juurekset huolellisesti.
- Leikkaa juurekset kuorineen paloiksi ja levitä uuninpellille leivinpaperin päälle. Lorauta päälle öljyä (noin 1 rkl) sekä hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.
- Paista juureksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi. Öljyä kirsikkatomaattitertut ja halloumisiivut (noin 1 rkl oliiviöljyä) ja pane ne uuninpellille juuresten päälle.
- Paista vielä noin 10 minuuttia. (Voit säätää viimeisiksi minuuteiksi uunin grillivastukselle ja nostaa lämmön 220 asteeseen, niin saat pintaan väriä.)
- Viimeistele ruoka lehtipersiljalla.
Vinkki!
Uunissa paistetut juurekset ja halloumi sopivat myös tortillalettujen täytteeksi.
Lue Jenni Häyrisen ajatuksia arkiruoasta tästä jutusta. Ota testiin myös kaksi muuta Häyrisen arkiruokabravuuria: katkarapucurry ja voi-salviaraviolit.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat