Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Liemessä-bloggaaja Jenni Häyrisen näppärä halloumipelti – ”Helppo ratkaisu arjen kiireessä”

55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min

Uunifetapastasta tunnetun Jenni Häyrisen helppo arkibravuuri on halloumipelti. Kun koko ruoka valmistuu yhdellä pellillä, välttyy tiskivuorelta. Laita raaka-aineet uuniin kahdessa satsissa kypsymisajan mukaan: ensin juurekset, sitten tomaatit ja halloumi. ”Yritän syödä reippaasti kasviksia, ja peltiruoat ovat tähän helppo ratkaisu arjen kiireessäkin”, Häyrinen kertoo.

18.1.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
3
porkkanaa
4
perunaa
2
palsternakkaa
2
punajuurta
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
1 tl
sormisuolaa
½ tl
mustapippuria
1 pkt (200 g)
halloumijuustoa
1 pkt (250 g)
terttukirsikkatomaatteja
Lisäksi
lehtipersiljaa

Jenni Häyrisen halloumipelti – ohje:

  1. Pese ja harjaa juurekset huolellisesti.
  2. Leikkaa juurekset kuorineen paloiksi ja levitä uuninpellille leivinpaperin päälle. Lorauta päälle öljyä (noin 1 rkl) sekä hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.
  3. Paista juureksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi. Öljyä kirsikkatomaattitertut ja halloumisiivut (noin 1 rkl oliiviöljyä) ja pane ne uuninpellille juuresten päälle.
  5. Paista vielä noin 10 minuuttia. (Voit säätää viimeisiksi minuuteiksi uunin grillivastukselle ja nostaa lämmön 220 asteeseen, niin saat pintaan väriä.)
  6. Viimeistele ruoka lehtipersiljalla.

Vinkki!

Uunissa paistetut juurekset ja halloumi sopivat myös tortillalettujen täytteeksi.

Lue Jenni Häyrisen ajatuksia arkiruoasta tästä jutusta. Ota testiin myös kaksi muuta Häyrisen arkiruokabravuuria: katkarapucurry ja voi-salviaraviolit.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt