1 pkt (500 g)lehtitaikinalevyjä (esim. Myllyn Paras)
4punasipulia
1 dloliiviöljyä
1 dlbalsamicosiirappia
½ rkutinjamia
½ rs (100 g)vegaanista tuorejuustoa (esim. Violife)
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita leivinpaperi uunipellille.
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi.
Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan. Sovita taikinalevyjä leivinpaperille, niin että saat kaikki kymmenen palaa mahtumaan pellille. Siirrä taikinalevyt sivuun.
Valuta leivinpaperin pinnalle (niihin kohtiin, joihin mallasit taikinapaloja) tilkka öljyä ja balsamicosiirappia. Kasaa päälle pieneksi keoksi muutama sipulisiivu, hieman timjamia ja lusikallinen tuorejuustoa. Lisää ripaus suolaa ja pippuria.
Aseta taikinalevy kunkin sipulikeon päälle ja paina se tiiviisti sipulien päälle. Painele reunat haarukalla tai nipistele sormin.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes taikina on saanut kauniin värin. Käännä piirakat lastalla. Viimeistele timjamilla. Nauti lämpiminä.
Vinkki!
Voit halutessasi käyttää tavallista tuorejuustoa, mikäli piiraiden ei tarvitse olla maidottomia tai vegaanisia.