


Helppo (ja herkullinen) luumuhillo valmistuu uunissa lähes itsestään
2 h 40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 2 h 30 min
Luumuhillon maku on pitkän kypsennyksen ansiosta ihanan karamellisoitunut. Koska hillo valmistuu uunissa, pohjaan palamisen riskiä ei ole. Sileän ystävä soseuttaa hillon ennen purkittamista.
Reseptin ainekset
Noin 2 l
2 kg
luumuja
½ dl
vettä
500 g
hillosokeria
2 dl
fariinisokeria
1
kanelitanko
2
tähtianista
Helppo luumuhillo uunissa – ohje:
- Halkaise luumut, poista kivet ja leikkaa puolikkaat edelleen kahtia isoon, 5 litran kattilaan. Lisää vesi, sokerit ja mausteet. Laita kansi päälle ja nosta kattila uuniin 200 asteeseen.
- Sekoita hilloa reilun puolen tunnin jälkeen. Laske uunin lämpö 125 asteeseen ja jatka hillon kypsennystä ilman kantta noin 2 tuntia.
- Nappaa valmiista hillosta mausteet pois ja pakkaa hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat