Kotivinkki

Helppo ja hyvä broileri-riisivuoka

1 h 20 min
4
0

Helppo ja hyvä broileri-riisivuoka

Broileri-riisivuoka on superhelppo tehdä. Kaikki yhteen vain: kasvikset, riisi ja kana. Täysipainoinen ateria on valmis tunnin kuluttua. Täydellistä!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 2porkkanaa
  • 1pieni palsternakka
  • 2 rklöljyä
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 prktomaattimurskaa (500 g)
  • 7 dlvettä
  • 1 rklpaprikajauhetta
  • 1–2 tlSambal oelekia tai ½ tl cayennepippuria
  • 2 tlsuolaa
  • 2 tloreganoa
  • 3 dlriisiä (risotto)
  • 1 kgbroilerinrintaleikkeitä (4 kpl)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

1. Kuori ja kuutioi sipuli, porkkanat ja palsternakka noin 1 x 1 cm:n kuutioiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota kasviksia siinä.

2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Lisää seokseen valkosipulit, tomaatit, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Kiehauta liemi.
 

3. Kaada uunivuoan (tilavuus n. 3 l) pohjalle riisi ja nosta broilerinleikkeet riisin päälle nahkapuoli ylöspäin.
 

4. Kaada liemi broileri-riisivuokaan ja nosta vuoka 175–200-asteisen uunin alatasolle. Kypsennä noin tunti ja tarjoile broileri-riisivuoka lämpimänä ranskankermanokareen kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä