Kotivinkki

Uunipaahdettua kaalia broilerilla ja feta-oliivisalaatilla

{
Aktiivinen
Passiivinen
2.5
0
Julkaistu 31.8.2011


Reseptin ainekset

  • 700 gvalko- tai savoijinkaalia
  • 4broilerin rintafileetä tai fileeleikettä
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Feta-oliivisalaatti

  • 1pieni punasipuli
  • 100 gfetaa tai fetatyyppistä juustoa
  • 1 dlkivettömiä mustia oliiveja (kalamata)
  • 1 rklbalsamietikkaa
  • 2 dloliiviöljyä
  • lehtipersiljaa tai rukolaa
Tulosta

1. Leikkaa kaali 4–5 ohueksi lohkoksi. Poista talvikaalin lohkoista paksuin kanta. Nosta lohkot uunivuokaan.

2. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet viipaleiksi ja työnnä viipaleet kaalin poimuihin tai raasta valkosipulia lohkojen leikkauspintaan. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja pirskota päälle reilusti oliiviöljyä. Laita kaali 200-asteiseen uuniin. Kaali saa kypsyä broilerin ruskistamisen ajan, talvikaali pidempäänkin.

3. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja ruskista broilerifileet. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla. Nosta fileet kaalinlohkojen rinnalle uunivuokaan. Kypsennä fileiden paksuudesta riippuen 10–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää ja kaali sopivasti pehmennyt.

4. Valmista sillä aikaa feta-oliivisalaatti. Kuori ja hienonna sipuli ja pane kulhoon. Murusta feta joukkoon ja lisää oliivit, balsamietikka, oliiviöljy ja lehtipersiljan- tai rukolanlehtiä. Tarjoa salaatti kaalin ja broilerin kanssa. Keitä halutessasi lisäkkeeksi riisiä, pastaa tai perunaa.

Kommentoi »