Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uunipaahdettua kaalia broilerilla ja feta-oliivisalaatilla

31.8.2011
Reseptin ainekset
700 g
valko- tai savoijinkaalia
4
broilerin rintafileetä tai fileeleikettä
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Feta-oliivisalaatti
1
pieni punasipuli
100 g
fetaa tai fetatyyppistä juustoa
1 dl
kivettömiä mustia oliiveja (kalamata)
1 rkl
balsamietikkaa
2 dl
oliiviöljyä
lehtipersiljaa tai rukolaa

1. Leikkaa kaali 4–5 ohueksi lohkoksi. Poista talvikaalin lohkoista paksuin kanta. Nosta lohkot uunivuokaan.

2. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet viipaleiksi ja työnnä viipaleet kaalin poimuihin tai raasta valkosipulia lohkojen leikkauspintaan. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja pirskota päälle reilusti oliiviöljyä. Laita kaali 200-asteiseen uuniin. Kaali saa kypsyä broilerin ruskistamisen ajan, talvikaali pidempäänkin.

3. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja ruskista broilerifileet. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla. Nosta fileet kaalinlohkojen rinnalle uunivuokaan. Kypsennä fileiden paksuudesta riippuen 10–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää ja kaali sopivasti pehmennyt.

4. Valmista sillä aikaa feta-oliivisalaatti. Kuori ja hienonna sipuli ja pane kulhoon. Murusta feta joukkoon ja lisää oliivit, balsamietikka, oliiviöljy ja lehtipersiljan- tai rukolanlehtiä. Tarjoa salaatti kaalin ja broilerin kanssa. Keitä halutessasi lisäkkeeksi riisiä, pastaa tai perunaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt