Maku

Joko olet maistanut hatsapuria? Älä anna vaatimattoman ulkomuodon hämätä – georgialainen pannuleipä tihkuu juustoa ja makua

2 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 40 min
Hatsapuri on georgialainen litteä juustotäytteinen leipänen, joka paistetaan meheväksi valurautapannulla voissa. Unohda pizzaperjantai ja leivo tällä kertaa hatsapuria!
KA
4
1
Julkaistu: 20.10.2020


Ainekset (4 kpl)

Taikina

  • 2 dlkevyt- tai täysmaitoa
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 15 gtuorehiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 400 gfetajuustoa
  • 300 gmozzarellajuustoa raastettuna
  • 3munaa

Paistaminen

  • 4 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 50 gvoita
Tulosta

Hatsapuri valmistetaan näin:

  1. Sekoita maito ja jogurtti keskenään. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja liuota sekaan hiiva. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan muutamassa erässä. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa muutaman minuutin ajan.
  2. Kohota taikinaa ensin 30 minuuttia. Painele sen jälkeen kuplat pois ja jatka taikinan kohotusta vielä toiset 30 minuuttia.
  3. Murenna feta kulhoon. Lisää juustoraaste ja munat. Sekoita tasaiseksi käsin puristellen.
  4. Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat pyörylöiksi (Ø 25 cm). Levitä täytettä pyörylän keskelle tasainen kerros siten, että reunoilta jää noin 5 cm tyhjäksi. Kerää taikinan reunat keskelle yhteen nyytiksi ja purista tiiviisti umpeen. Käännä saumapuoli alaspäin ja pistele leivät haarukalla.
  5. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja paista leivät siinä yksitellen. Nosta leipä pannulle aina saumapuoli alaspäin. Paista keskilämmöllä 3–5 minuuttia per puoli.
  6. Sulata voi ja sivele leivät lämpiminä sillä. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.
MITÄ PIDIT?
4
1 kommentti