


Flatbread parsalla
Trendikäs flatbread haastaa pitsan! Flatbread parsalla saa ihanasti potkua piparjuurituorejuustosta. Flatbreadin voi halutessaan paistaa myös grillissä.
1. Aloita flatbreadin teko piparjuurituorejuustosta. Sekoita kaikki piparjuurituorejuuston ainekset keskenään. Anna maustua vähintään 30 min. Voit myös tehdä tuorejuuston jo edellisenä päivänä ja antaa sen maustua pidempään.
2. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää jauhot veteen. Lisää myös suola, öljy ja tilli ja alusta tasaiseksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, noin tunti.
3. Flatbread-taikinan kohotessa valmistele parsat: Pese ja katko kuiva tyvi pois. Kuori tyvipäätä kevyesti muutaman sentin matkalta.
4. Pilko puolet parsoista noin 1–1 1/2 cm:n paloiksi ja siirrä sivuun. Höylää loput parsat pitkittäin suikaleiksi juustohöylällä. Sekoita suikaleisiin raastettu sitruunankuori, sitruuna mehu, öljy, suola ja pippuri. Jätä maustumaan.
5. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Muotoile taikinapaloista pallot jauhotetulla työpöydällä ja kaulitse ne litteiksi soikioiksi. Nosta kaulitut flatbread-taikinat leivinpaperilla peitetyille pelleille ja voitele ne kevyesti 1 rkl:lla oliivi öljyä. Paista leipiä 250-asteisessa uunissa 6 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
6. Nosta leivät uunista ja levitä päälle piparjuurituorejuusto sekä pilkotut parsapalat. Jatka paistamista noin 3 minuuttia.
7. Kääntele vuonankaali parsasuikaleiden joukkoon ja lisää myös tilli. Nosta vihannekset paistettujen flatbreadien päälle. Viimeistele pähkinärouheella ja tarjoa flatbread heti.