Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Flatbread parsalla

1 h 55 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 10 min

Trendikäs flatbread haastaa pitsan! Flatbread parsalla saa ihanasti potkua piparjuurituorejuustosta. Flatbreadin voi halutessaan paistaa myös grillissä.

10.5.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
Piparjuurituorejuusto
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
tuoretta piparjuurta raastettuna
2 tl
sitruunamehua
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria
Flatbreadin pohja
2 dl
vettä
1/2 ps
kuivahiivaa
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 dl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
oliiviöljyä voitelemiseen
Flatbreadin täytteet
750 g
vihreää parsaa
1/2 rkl
sitruunan kuorta raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
2 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
ripaus pippuria
200 g
piparjuurituorejuustoa (ohje yllä)
pari kourallista vuonankaalia
1 dl
tilliä hienonnettuna
1/2 dl
hasselpähkinärouhetta

1. Aloita flatbreadin teko piparjuurituorejuustosta. Sekoita kaikki piparjuurituorejuuston ainekset keskenään. Anna maustua vähintään 30 min. Voit myös tehdä tuorejuuston jo edellisenä päivänä ja antaa sen maustua pidempään.

2. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää jauhot veteen. Lisää myös suola, öljy ja tilli ja alusta tasaiseksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, noin tunti.

3. Flatbread-taikinan kohotessa valmistele parsat: Pese ja katko kuiva tyvi pois. Kuori tyvipäätä kevyesti muutaman sentin matkalta.

4. Pilko puolet parsoista noin 1–1 1/2 cm:n paloiksi ja siirrä sivuun. Höylää loput parsat pitkittäin suikaleiksi juustohöylällä. Sekoita suikaleisiin raastettu sitruunankuori, sitruuna mehu, öljy, suola ja pippuri. Jätä maustumaan.

5. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Muotoile taikinapaloista pallot jauhotetulla työpöydällä ja kaulitse ne litteiksi soikioiksi. Nosta kaulitut flatbread-taikinat leivinpaperilla peitetyille pelleille ja voitele ne kevyesti 1 rkl:lla oliivi öljyä. Paista leipiä 250-asteisessa uunissa 6 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.

6. Nosta leivät uunista ja levitä päälle piparjuurituorejuusto sekä pilkotut parsapalat. Jatka paistamista noin 3 minuuttia.

7. Kääntele vuonankaali parsasuikaleiden joukkoon ja lisää myös tilli. Nosta vihannekset paistettujen flatbreadien päälle. Viimeistele pähkinärouheella ja tarjoa flatbread heti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt