Vihreät parsa-lohiflatbreadit

Reseptin ainekset (4 leipää )
- 3 dlvettä
- ⅓ pkttuorehiivaa (15 g)
- 1 tlsuolaa
- 1 rkl+ ½ dl oliiviöljyä
- 7–8 dlvehnäjauhoja
Pinnalle
- 150 gfetajuustoa
- 1pieni punasipuli
- 1nippu vihreää parsaa (250 g)
- 200 gkylmäsavulohta viipaleina
- 2 rklruohosipulia silputtuna
- 1 tlsitruunan kuorta raastettuna
- 1 tlseesaminsiemeniä (tummia)
Tillipesto
- 1ruukku tai nippu tuoretta tilliä
- ¾ dloliiviöljyä
- 1valkosipulinkynsi
- 1 dlparmesaanijuustoa raastettuna
- ripaus suolaa
- rouhittua mustapippuria
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja sekoita joukkoon vesi. Kun hiiva on liuennut, lisää suola ja 1 rkl öljyä. Vaivaa jauhot joukkoon vähän kerrallaan, kunnes saat sileän taikinan. Anna kohota liinan alla noin tunnin ajan.
2. Valmista kohotuksen aikana tillipesto. Laita tillit varsineen tehosekoittimeen, mittaa muut ainekset päälle ja sekoita tasaiseksi.
3. Murenna feta lautaselle. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
4. Jaa taikina 4 osaan ja kauli palat ovaalin muotoisiksi ohuiksi leiviksi jauhotetulla pöydällä. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja nosta kummallekin pellille kaksi leipää. Voitele ensin kaksi leipää reilusti öljyllä ja nosta uunin keskiosaan. Kypsennä 225 asteessa noin 10 minuuttia.
5. Nosta leivät uunista ja ripottele pinnalle fetaa sekä sipuliviipaleita. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Paista toiset kaksi leipää samalla tavalla.
6. Kuori parsat ja höylää niistä ohuita suikaleita leipien päälle. Asettele leiville lohiviipaleita ja ripottele pinnalle ruohosipulia, sitruunankuoriraastetta ja seesaminsiemeniä. Pirskottele lohiflatbreadin päälle tillipestoa ja nosta tarjolle.