


Valkoinen pizza fenkoli-herkkusienitäytteellä – ohje, joka saa sinut ihastumaan pizza biancon makumaailmaan
50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 10 min
Valkoinen pizza eli pizza bianco tehdään ilman tomaattikastiketta. Tässä ohjeessa se täytetään fenkolilla, herkkusienillä ja juustoilla. Kokeile ja ihastu kertaheitolla!
Reseptin ainekset
2 kpl
1½ dl
vettä (haaleaa)
15 g
hiivaa
½ tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
4 dl
durumvehnäjauhoja
Päälle
2
fenkolia
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
timjamia
½ tl
sormisuolaa
¼ tl
sokeria
100 g
herkkusieniä (pieniä)
1½ dl
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
¼ tl
sormisuolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
100 g
pehmeää sinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
½ dl
tuoretta basilikaa
Valkoinen pizza eli pizza bianco – ohje:
- Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa pehmeäksi ja kimmoisaksi. Anna sen kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Halkaise fenkolit, poista ydin.
- Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Voit myös käyttää varret, jolleivät ne ole puumaisen kovia. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää fenkoli ja valkosipuli. Kypsennä sekoitellen, kunnes fenkoli pehmenee.
- Mausta timjamilla tai basilikalla, suolalla ja ripauksella sokeria
- Leikkaa herkkusienet ohuiksi viipaleiksi. Valuta viipaleiden päälle tilkka oliiviöljyä. Sekoita parmesaaniraaste ranskankermaan. Mausta seos suolalla.
- Jaa taikina kahteen palaan ja kauli ohuiksi pyöreiksi pizzapohjiksi.
- Levitä päälle ensin ranskankerma-parmesaaniseos, sitten fenkolit ja herkkusienet. Mausta reilusti mustapippurilla.
- Paista fenkoli-herkkusienipizzoja 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
- 10Lisää kuumien pizzojen pinnalle homejuusto nokareina ja viimeistele kourallisella basilikanlehtiä ja/tai salaattisekoitusta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat