Maku

Lohturuokaa unkarilaisittain! Lämpimät, uppopaistetut lángos-perunarieskat maistuvat kylmän juoman kera

2 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h
Jos olet tykästynyt hatsapuriin, kokeile seuraavaksi lángosta! Unkarilainen, uppopaistettu perunarieska on ihana pikaruoka, jonka päälle voit sipaista vaikkapa hummusta tai valkosipulilla maustettua smetanaa ja juustoraastetta.
VE
3
0
Julkaistu: 6.4.2021


Ainekset (10 kpl)

Lángos-leivät

  • 2 (160 g)perunaa (jauhoinen lajike)
  • 1 ps (11 g)kuivahiivaa
  • 1 rklsokeria
  • 1½ tl suolaa
  • 8–9 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl vettä

Uppopaistaminen

  • 1 lrypsiöljyä
Tulosta

Lángos-leivät valmistuvat näin:

  1. Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja raasta ne raastimen hienolla terällä tai soseuta perunasurvimella. Ripottele päälle hiiva, sokeri ja suola. Lisää puolet jauhoista ja öljy. Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää taikinaan. Alusta loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
  2. Kohota taikinaa leivinliinan alla noin tunti.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kymmeneen osaan. Painele ja venyttele taikinapala ohueksi soikeaksi leiväksi.
  4. Uppopaista leivät yksitellen 180-asteisessa öljyssä kaunin ruskeiksi. Nosta leivät talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Tarjoa lángos lämpimänä esimerkiksi paprikahummuksen tai valkosipulilla maustetun smetanan ja juustoraasteen kanssa.
MITÄ PIDIT?
3
Kommentoi »