Lohturuokaa unkarilaisittain! Lämpimät, uppopaistetut lángos-perunarieskat maistuvat kylmän juoman kera
vegaani
2 h
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 1 h
Jos olet tykästynyt hatsapuriin, kokeile seuraavaksi lángosta! Unkarilainen, uppopaistettu perunarieska on ihana pikaruoka, jonka päälle voit sipaista vaikkapa hummusta tai valkosipulilla maustettua smetanaa ja juustoraastetta.

Reseptin ainekset 10 kpl
Lángos-leivät
2 (160 g)perunaa (jauhoinen lajike)
1 ps (11 g)kuivahiivaa
1 rklsokeria
1½ tl suolaa
8–9 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
4 dl vettä
Uppopaistaminen
1 lrypsiöljyä
Lángos-leivät valmistuvat näin:
- Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja raasta ne raastimen hienolla terällä tai soseuta perunasurvimella. Ripottele päälle hiiva, sokeri ja suola. Lisää puolet jauhoista ja öljy. Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää taikinaan. Alusta loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
- Kohota taikinaa leivinliinan alla noin tunti.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kymmeneen osaan. Painele ja venyttele taikinapala ohueksi soikeaksi leiväksi.
- Uppopaista leivät yksitellen 180-asteisessa öljyssä kaunin ruskeiksi. Nosta leivät talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Tarjoa lángos lämpimänä esimerkiksi paprikahummuksen tai valkosipulilla maustetun smetanan ja juustoraasteen kanssa.
Vinkki!
Kurkkaa savupaprikahummuksen resepti.