Kotivinkki

Savupaprikahummus

30 min
0
0

Savupaprikahummus

Savupaprikasta saat ihan uutta twistiä hummukseen. Tee hummus leivän kaveriksi tai lisäkkeeksi lautaselle.
Teksti Ylva Bergqvist
Kuvat Matilda Lindeblad
Tulosta
Mainos

Ainekset (6–8 annosta)

  • 2 tlksäilöttyjä kikherneitä (á 400 g)
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3 rkltahinia
  • 2 rklsitruunamehua
  • ½ tlsavupaprikajauhetta
  • 1 tljeeraa (juustokuminaa)
  • ½ tljauhettua korianteria
  • 1 dloliiviöljyä
  • n. 1 dlvettä
  • suolaa

Tarjoiluun

  • chilihiutaleita ja oliiviöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Valuta kikherneet ja kaada ne kulhoon. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Hiero kikherneitä kädellä, kunnes kuoret irtoavat. Nostele veden pinnalle kertyneitä kuoria pois ja jatka hieromista, kunnes kuoria ei enää irtoa. Valuta ja kumoa kikherneet kulhoon.

2. Kuori valkosipulit ja purista ne kikherneiden sekaan.

3. Lisää muut ainekset ja soseuta sileäksi seokseksi. Mausta savupaprikahummus suolalla. Valuta tarjolle vietäessä hummuksen reunoille oliiviöljyä ja ripottele pinnalle chilihiutaleita.

Suosittelemme myös näitä

Tulinen hummus

Kvinoasalaatti ja punajuurihummus

Kurpitsahummus

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä