


Savupaprikahummus
30 min
Savupaprikasta saat ihan uutta twistiä hummukseen. Tee hummus leivän kaveriksi tai lisäkkeeksi lautaselle.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
2 tlk
säilöttyjä kikherneitä (á 400 g)
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
tahinia
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
savupaprikajauhetta
1 tl
jeeraa (juustokuminaa)
½ tl
jauhettua korianteria
1 dl
oliiviöljyä
n. 1 dl
vettä
suolaa
Tarjoiluun
chilihiutaleita ja oliiviöljyä
1. Valuta kikherneet ja kaada ne kulhoon. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Hiero kikherneitä kädellä, kunnes kuoret irtoavat. Nostele veden pinnalle kertyneitä kuoria pois ja jatka hieromista, kunnes kuoria ei enää irtoa. Valuta ja kumoa kikherneet kulhoon.
2. Kuori valkosipulit ja purista ne kikherneiden sekaan.
3. Lisää muut ainekset ja soseuta sileäksi seokseksi. Mausta savupaprikahummus suolalla. Valuta tarjolle vietäessä hummuksen reunoille oliiviöljyä ja ripottele pinnalle chilihiutaleita.
Suosittelemme myös näitä
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat