Savupaprikahummus
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Savupaprikasta saat ihan uutta twistiä hummukseen. Tee hummus leivän kaveriksi tai lisäkkeeksi lautaselle.
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.2.2017

Savupaprikahummus
Reseptin ainekset (6–8 annosta)
- 2 tlksäilöttyjä kikherneitä (á 400 g)
- 2valkosipulinkynttä
- 3 rkltahinia
- 2 rklsitruunamehua
- ½ tlsavupaprikajauhetta
- 1 tljeeraa (juustokuminaa)
- ½ tljauhettua korianteria
- 1 dloliiviöljyä
- n. 1 dlvettä
- suolaa
Tarjoiluun
- chilihiutaleita ja oliiviöljyä
1. Valuta kikherneet ja kaada ne kulhoon. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Hiero kikherneitä kädellä, kunnes kuoret irtoavat. Nostele veden pinnalle kertyneitä kuoria pois ja jatka hieromista, kunnes kuoria ei enää irtoa. Valuta ja kumoa kikherneet kulhoon.
2. Kuori valkosipulit ja purista ne kikherneiden sekaan.
3. Lisää muut ainekset ja soseuta sileäksi seokseksi. Mausta savupaprikahummus suolalla. Valuta tarjolle vietäessä hummuksen reunoille oliiviöljyä ja ripottele pinnalle chilihiutaleita.