Kotivinkki

Kvinoasalaatti ja punajuurihummus

40 min
0
0

Kvinoasalaatti ja punajuurihummus

KA
0
0
Mausta kvinoa marinoiduilla punasipuleilla, fetalla, oliiveilla ja rotevilla lehdillä. Punajuurihummus viimeistelee annoksesta täydellisen. Hummus toimii mainiosti myös leivän päällä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 dlkvinoaa
  • 6 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 1 lrukolaa ja/tai viinisuolaheinää
  • 100–200 gfetan tyyppistä juustoa
  • ½–1 dlmustia kalamata-oliiveja

Marinoitu sipuli

  • 2 kplpunasipulia
  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 2 rklsokeria
  • ½ tlsuolaa

Punajuurihummus

  • 300 gkypsiä kikherneitä
  • 3 kplpientä etikkapunajuurta
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkltahinia
  • ripaus suolaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Huuhdo kvinoa kylmällä vedellä. Kiehauta vesi kattilassa, mausta halutessasi kasvisliemikuutiolla ja lisää kvinoa. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
2. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Sekoita sipulit joukkoon ja jätä marinoitumaan.
3. Valmista punajuurihummus. Valuta kikherneet. Yhdistä kaikki raaka-aineet kulhossa ja aja tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
4. Jäähdytä kvinoa nopeasti siivilässä kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Sekoita kvinoan joukkoon punasipuli marinadeineen, rukola ja/tai viinisuolaheinä, murennettu juusto ja oliivit. Sekoita kvinoasalaatti ja tarjoa punajuurihummuksen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä