Maku

Kurpitsahummus – loistava levite leivälle ja dippi rapeille kasviksille

40 min
KA
VE
0
0

Kurpitsahummus ja tuore rapeakuorinen leipä ovat varma alkupalahitti illanistujaisissa. Makea kurpitsa, itämainen juustokumina ja tulinen chili ovat tämän hummuksen koukuttava makuyhdistelmä.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

Kurpitsahummus

  • 500 gkurpitsaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 400 gkikherneitä (purkista, käyttövalmiita)
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 tljuustokuminaa
  • 1/4 tlchilihiutaleita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3/4 dloliiviöljyä

Pinnalle

  • 1 rklkurpitsansiemeniä (paahdettuna)
  • 1 rkloliiviöljyä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori kurpitsa ja leikkaa se kuutioiksi. Pane kuutiot uunipellille ja kääntele sekaan öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda kurpitsanpaloja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kurpitsa on sopivasti paahtunut.

Huuhdo kikherneet siivilässä.

Pane kurpitsat, kikherneet, valkosipuli, mausteet ja öljy monitoimikoneeseen. Jauha tahna sileäksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Lusikoi tahna tarjoilukulhoon, valuta pinnalle öljyä ja koristele kurpitsansiemenillä.

MITÄ PIDIT?
0