Maku

Kurpitsahummus – loistava levite leivälle ja dippi rapeille kasviksille

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Kurpitsahummus ja tuore rapeakuorinen leipä ovat varma alkupalahitti illanistujaisissa. Makea kurpitsa, itämainen juustokumina ja tulinen chili ovat tämän hummuksen koukuttava makuyhdistelmä.
KA
VE
0
0
Julkaistu: 5.10.2018


Reseptin ainekset (6 annosta)

Kurpitsahummus

  • 500 gkurpitsaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 400 gkikherneitä (purkista, käyttövalmiita)
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 tljuustokuminaa
  • 1/4 tlchilihiutaleita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3/4 dloliiviöljyä

Pinnalle

  • 1 rklkurpitsansiemeniä (paahdettuna)
  • 1 rkloliiviöljyä
Tulosta
  1. Kuori kurpitsa ja leikkaa se kuutioiksi. Pane kuutiot uunipellille ja kääntele sekaan öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paahda kurpitsanpaloja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kurpitsa on sopivasti paahtunut.
  3. Huuhdo kikherneet siivilässä.
  4. Pane kurpitsat, kikherneet, valkosipuli, mausteet ja öljy monitoimikoneeseen. Jauha tahna sileäksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  5. Lusikoi kurpitsahummus tarjoilukulhoon, valuta pinnalle öljyä ja koristele kurpitsansiemenillä.
Kommentoi »