


Kurpitsahummus – loistava levite leivälle ja dippi rapeille kasviksille
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Kurpitsahummus ja tuore rapeakuorinen leipä ovat varma alkupalahitti illanistujaisissa. Makea kurpitsa, itämainen juustokumina ja tulinen chili ovat tämän hummuksen koukuttava makuyhdistelmä.
Reseptin ainekset
6 annosta
Kurpitsahummus
500 g
kurpitsaa
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
400 g
kikherneitä (purkista, käyttövalmiita)
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
sitruunamehua
2 tl
juustokuminaa
1/4 tl
chilihiutaleita
1/2 tl
suolaa
3/4 dl
oliiviöljyä
Pinnalle
1 rkl
kurpitsansiemeniä (paahdettuna)
1 rkl
oliiviöljyä
- Kuori kurpitsa ja leikkaa se kuutioiksi. Pane kuutiot uunipellille ja kääntele sekaan öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda kurpitsanpaloja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kurpitsa on sopivasti paahtunut.
- Huuhdo kikherneet siivilässä.
- Pane kurpitsat, kikherneet, valkosipuli, mausteet ja öljy monitoimikoneeseen. Jauha tahna sileäksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Lusikoi kurpitsahummus tarjoilukulhoon, valuta pinnalle öljyä ja koristele kurpitsansiemenillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat