Kurpitsahummus – loistava levite leivälle ja dippi rapeille kasviksille
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minKurpitsahummus ja tuore rapeakuorinen leipä ovat varma alkupalahitti illanistujaisissa. Makea kurpitsa, itämainen juustokumina ja tulinen chili ovat tämän hummuksen koukuttava makuyhdistelmä.
KA
VE
0
Kuvat
Julkaistu 5.10.2018

Kurpitsahummus – loistava levite leivälle ja dippi rapeille kasviksille
Reseptin ainekset (6 annosta)
Kurpitsahummus
- 500 gkurpitsaa
- 1 rkloliiviöljyä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 400 gkikherneitä (purkista, käyttövalmiita)
- 1valkosipulinkynsi
- 2 rklsitruunamehua
- 2 tljuustokuminaa
- 1/4 tlchilihiutaleita
- 1/2 tlsuolaa
- 3/4 dloliiviöljyä
Pinnalle
- 1 rklkurpitsansiemeniä (paahdettuna)
- 1 rkloliiviöljyä
- Kuori kurpitsa ja leikkaa se kuutioiksi. Pane kuutiot uunipellille ja kääntele sekaan öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda kurpitsanpaloja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kurpitsa on sopivasti paahtunut.
- Huuhdo kikherneet siivilässä.
- Pane kurpitsat, kikherneet, valkosipuli, mausteet ja öljy monitoimikoneeseen. Jauha tahna sileäksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Lusikoi kurpitsahummus tarjoilukulhoon, valuta pinnalle öljyä ja koristele kurpitsansiemenillä.

Hummuspasta – kokkaa ja jäät kerralla koukkuun!
Maku

Avokadohummus
Maku

Kikhernetahna (Hummus)
Maku

Kurpitsaquesadillat – halloweenjuhlien vitsikkäät suolapalat valmistuvat valmiista tortillaletuista
Maku

Kurpitsakierrepullat
Maku

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka on syksyisten illanistujaisten suolainen herkkupala
Maku

Gluteeniton kurpitsaleipä – suolaisenmakea brunssiherkku lainaa mausteensa banaanileivältä
Maku

Kurpitsasose – helppo perusohje säilöntään
Maku