Kotivinkki

Kurpitsahummus

15 min
0
0

Kurpitsahummus

Valmista hummus vaihteeksi kurpitsasta. Kurpitsahummus on maukas lisä leivän päälle ja oiva herkku kasvisten dippaamiseen.
Teksti Kaisa Nieminen
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 dlkurpitsapyrettä
  • 2 dlpurkkikikherneitä
  • 2valkosipulinkynttä
  • ½sitruunan mehu
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dltahinia
  • ¼ tljauhettua juustokuminaa

Päälle

  • oliiviöljyä
  • tuoretta tilliä
  • (paprikajauhetta)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Käytä hummukseen valmista kurpitsapyrettä (katso kurpitsapyreen ohje täältä). Voit käyttää hummukseen myös lämmintä pyrettä ja syödä sen lämpimänä.

2. Kuori valkosipulinkynnet ja huuhtele kikherneet. Lisää tehosekoittimeen kurpitsapyre, kikherneet, valkosipulinkynnet, sitruunamehu, suola, tahini ja juustokumina. Soseuta tahna tasaiseksi. Tarkista maku.

3. Lusikoi tahna kulhoon ja tee keskelle syvennys. Ripottele päälle oliiviöljyä, hienonnettua tilliä ja halutessasi paprikajauhetta.

4. Tarjoa kurpitsahummus ruisnachojen, retiisin, porkkanan tai muiden kasvisten kanssa tai levitteenä leivän päällä.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä