


Härkis-makaronilaatikko – härkäpavulla terästetty suosikkiruoka antaa voimaa koko päiväksi
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Härkis-makaronilaatikko ei sisällä munaa, joten se kannattaa paistaa laakeassa vuoassa ohuena kerroksena. Samalla saat enemmän rapeaksi paistunutta herkullista makaronilaatikon pintaa.
Reseptin ainekset
4–5 annosta
Härkis-makaronilaatikko
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pieni palsternakka
1
porkkana
1 rkl
rypsiöljyä
1 pkt (250 g)
Härkis-härkäpapuvalmistetta
½ tl
suolaa
1 tl
savupaprikajauhetta
½ tl
mustapippuria myllystä
2 rkl
lipstikkaa hienonnettuna
300 g
kikhernemakaroneja (esim. Tervens)
n. 7 dl
kauramaitoa
Pinnalle ja voiteluun
2 rkl
gluteenittomia korppujauhoja (Moilas)
2+2 rkl
rypsiöljyä
Härkis-makaronilaatikko – ohje:
- Hienonna sipulit. Kuori ja raasta palsternakka sekä porkkana. Paista kasviksia pannulla pari minuuttia. Lisää härkis, kaikki mausteet ja hienonnettu lipstikka pannulle ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
- Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele matalareunainen uunivuoka (noin 30 x 25 cm) öljyllä. Kaada makaronit pellille ja sekoita joukkoon härkis-kasvisseos. Kaada kauramaitoa vuokaan niin, että raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät. Ripottele korppujauhot ja rypsiöljy pinnalle. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.
Vinkki!
Katso myös perinteisen, lempeänmakuisen makaronilaatikon resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat