Kotivinkki

Härkis-makaronilaatikko – härkäpavulla terästetty suosikkiruoka antaa voimaa koko päiväksi

1 h 10 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen40 min
Härkis-makaronilaatikko ei sisällä munaa, joten se kannattaa paistaa laakeassa vuoassa ohuena kerroksena. Samalla saat enemmän rapeaksi paistunutta herkullista makaronilaatikon pintaa.
KA
MA
MU
4.5
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4–5 annosta)

Härkis-makaronilaatikko

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1pieni palsternakka
  • 1porkkana
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 pkt (250 g)Härkis-härkäpapuvalmistetta
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • ½ tlmustapippuria myllystä
  • 2 rkllipstikkaa hienonnettuna
  • 300 gkikhernemakaroneja (esim. Tervens)
  • n. 7 dlkauramaitoa

Pinnalle ja voiteluun

  • 2 rklgluteenittomia korppujauhoja (Moilas)
  • 2+2 rklrypsiöljyä
Tulosta

Härkis-makaronilaatikko valmistuu näin:

  1. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta palsternakka sekä porkkana. Paista kasviksia pannulla pari minuuttia. Lisää härkis, kaikki mausteet ja hienonnettu lipstikka pannulle ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  2. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele matalareunainen uunivuoka (noin 30 x 25 cm) öljyllä. Kaada makaronit pellille ja sekoita joukkoon härkis-kasvisseos. Kaada kauramaitoa vuokaan niin, että raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät. Ripottele korppujauhot ja rypsiöljy pinnalle. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä reseptiä? Löydät liha-makaronilaatikon ohjeen täältä.

MITÄ PIDIT?
4.5