Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Härkis-makaronilaatikko – härkäpavulla terästetty suosikkiruoka antaa voimaa koko päiväksi

1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min

Härkis-makaronilaatikko ei sisällä munaa, joten se kannattaa paistaa laakeassa vuoassa ohuena kerroksena. Samalla saat enemmän rapeaksi paistunutta herkullista makaronilaatikon pintaa.

26.2.2020
Reseptin ainekset
4–5 annosta
Härkis-makaronilaatikko
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pieni palsternakka
1
porkkana
1 rkl
rypsiöljyä
1 pkt (250 g)
Härkis-härkäpapuvalmistetta
½ tl
suolaa
1 tl
savupaprikajauhetta
½ tl
mustapippuria myllystä
2 rkl
lipstikkaa hienonnettuna
300 g
kikhernemakaroneja (esim. Tervens)
n. 7 dl
kauramaitoa
Pinnalle ja voiteluun
2 rkl
gluteenittomia korppujauhoja (Moilas)
2+2 rkl
rypsiöljyä

Härkis-makaronilaatikko – ohje:

  1. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta palsternakka sekä porkkana. Paista kasviksia pannulla pari minuuttia. Lisää härkis, kaikki mausteet ja hienonnettu lipstikka pannulle ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  2. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele matalareunainen uunivuoka (noin 30 x 25 cm) öljyllä. Kaada makaronit pellille ja sekoita joukkoon härkis-kasvisseos. Kaada kauramaitoa vuokaan niin, että raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät. Ripottele korppujauhot ja rypsiöljy pinnalle. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.

Vinkki!

Katso myös perinteisen, lempeänmakuisen makaronilaatikon resepti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt