Kotivinkki

Gluteenittomat joulumuffinssit

55 min
0
0

Gluteenittomat joulumuffinssit

Gluteenittomat joulumuffinssit maistuvat ihanasti luumulta ja kanelilta.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10-12 kpl)

  • 1kananmuna
  • 1 dlsokeria
  • 2 ½ dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 1 dlsulatettua voita tai margariinia
  • 1 dlmaitoa
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 1banaani

Täyte

  • 4luumua
  • 1 rklfariinisokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1 dlappelsiinimehua tai rommia

Päälle

  • mantelirouhetta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

1. Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita jauhoseokseen mantelirouhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma.

3. Sekoita jauhoseos taikinaan voisulan ja maidon kanssa.

4. Kuori ja survo banaani soseeksi ja sekoita se taikinaan.

5. Pese ja paloittele luumut. Laita kattilaan luumut, fariinisokeri, mausteet ja mehu. Keitä luumuja, kunnes ne ovat muuttuneet hieman hillomaisiksi. Siivilöi luumut mahdollisesti kattilaan jäävästä nesteestä, ota neste talteen.

6. Jaa taikinasta puolet isoihin paperisiin muffinssivuokiin tai metallisiin vuokiin. Jaa myös luumutäyte vuokiin. Jaa loppu taikina vuokiin. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.

7. Paista joulumuffinsseja uunissa 180 asteessa 20–25 minuuttia.

8. Kostuta lämpimät joulumuffinssit luumuliemellä.

9. Tarjoa joulumuffinssit lämpiminä tai kylminä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä