Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteenittomat joulumuffinssit

55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min

Gluteenittomat joulumuffinssit maistuvat ihanasti luumulta ja kanelilta.

13.12.2016
Reseptin ainekset
10-12 kpl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
2 ½ dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 dl
mantelirouhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 dl
sulatettua voita tai margariinia
1 dl
maitoa
1 dl
mantelirouhetta
1
banaani
Täyte
4
luumua
1 rkl
fariinisokeria
1 tl
kanelia
1 dl
appelsiinimehua tai rommia
Päälle
mantelirouhetta

Gluteenittomat joulumuffinssit – ohje:

1. Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita jauhoseokseen mantelirouhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma.

3. Sekoita jauhoseos taikinaan voisulan ja maidon kanssa.

4. Kuori ja survo banaani soseeksi ja sekoita se taikinaan.

5. Pese ja paloittele luumut. Laita kattilaan luumut, fariinisokeri, mausteet ja mehu. Keitä luumuja, kunnes ne ovat muuttuneet hieman hillomaisiksi. Siivilöi luumut mahdollisesti kattilaan jäävästä nesteestä, ota neste talteen.

6. Jaa taikinasta puolet isoihin paperisiin muffinssivuokiin tai metallisiin vuokiin. Jaa myös luumutäyte vuokiin. Jaa loppu taikina vuokiin. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.

7. Paista joulumuffinsseja uunissa 180 asteessa 20–25 minuuttia.

8. Kostuta lämpimät joulumuffinssit luumuliemellä.

9. Tarjoa joulumuffinssit lämpiminä tai kylminä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt