2,3(4)
Gluteenittomat joulumuffinssit
Gluteeniton
Kasvis
55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min
Gluteenittomat joulumuffinssit maistuvat ihanasti luumulta ja kanelilta.
Julkaistu 13.12.2016
Kotivinkki
Reseptin ainekset
10-12 kpl
1kananmuna
1 dlsokeria
2 ½ dlgluteenitonta jauhoseosta
1 dlmantelirouhetta
2 tlvaniljasokeria
1 tlkardemummaa
1 ½ tlleivinjauhetta
1 dlsulatettua voita tai margariinia
1 dlmaitoa
1 dlmantelirouhetta
1banaani
Täyte
4luumua
1 rklfariinisokeria
1 tlkanelia
1 dlappelsiinimehua tai rommia
Päälle
mantelirouhetta

Gluteenittomat joulumuffinssit – ohje:

1. Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita jauhoseokseen mantelirouhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma.

3. Sekoita jauhoseos taikinaan voisulan ja maidon kanssa.

4. Kuori ja survo banaani soseeksi ja sekoita se taikinaan.

5. Pese ja paloittele luumut. Laita kattilaan luumut, fariinisokeri, mausteet ja mehu. Keitä luumuja, kunnes ne ovat muuttuneet hieman hillomaisiksi. Siivilöi luumut mahdollisesti kattilaan jäävästä nesteestä, ota neste talteen.

6. Jaa taikinasta puolet isoihin paperisiin muffinssivuokiin tai metallisiin vuokiin. Jaa myös luumutäyte vuokiin. Jaa loppu taikina vuokiin. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.

7. Paista joulumuffinsseja uunissa 180 asteessa 20–25 minuuttia.

8. Kostuta lämpimät joulumuffinssit luumuliemellä.

9. Tarjoa joulumuffinssit lämpiminä tai kylminä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.